Primož Pikl je v finalu s 16. napredoval na končno 13. mesto (256 točk), Mitja Mežnar pa na 28. (234,7). Jernej Damjan je tekmo končal že po prvi seriji na 37. mestu. Tako so Slovenci po sobotnem ekipnem četrtem mestu, kjer so za las ostali brez stopničk, tudi tokrat pristali tik za najboljšo trojico - Kranjca je le šest desetink točke ločilo od stopničk - in tako že na uvodnem vikendu poletne sezone presegli zastavljene cilje pred odhodom na poletno turnejo.

Selektor reprezentance Matjaž Zupan je imel razumljivo veliko razlogov za zadovoljstvo. "Tako uspešnega konca tedna kljub dobrim treningom res nismo pričakovali. Zelo sem zadovoljen s fanti," je dejal Zupan.

Uvodni vikend poletne VN pa je bil obenem tudi prvi test novih pravil v smučarskih skokih na najvišji ravni. Bistvena novost, ki so jo pripravili pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS), je, da bo po novem moč skrajšati ali podaljšati nalet na skakalnici med serijo samo, glede na preračun vrednosti smeri in moči vetra, ne da bi morali skakalci, ki so že skočili z drugačnega naletnega mesta, skok ponavljati. Gre za matematično formulo, ki preračunava nalet in razmere vetra.

"Sam bi uvedbo novega sistema ocenil za pozitivno. Tak sistem je po mojem mnenju bolj pošten. Čeprav sta denimo tako Kranjec kot Pikl nastopila v nekoliko slabših vetrovnih razmerah, sta prejela zato več točk in tako ostala v družbi najboljših," je še dejal slovenski selektor.

Druga preizkušnja poletne VN bo že v sredo v italijanskem Pragelatu. Uvodne štiri tekme bodo štele tudi za pokal štirih narodov (Hinterzarten, Pragelato, Courchevel, Einsiedeln).