Včeraj je moštvo Williamsa javnosti sporočilo, da Michaelu Schumacherju ne bo dovolilo testirati njegovega Ferrarija. Pravila namreč velevajo, da med premorom v sezoni, ki traja do dirke v Valencii, testiranja niso dovoljena. Pri Ferrariju so upali, da bodo ob Schumacherjevi vrnitvi na dirkalne steze lahko naredili izjemo. A so se zmotili. Po Williamsu sta se proti tej možnosti izrekli tudi ekipi Red Bull in Toro Rosso.

Pri Red Bullu so se tako odločili, ker so pred dirko za VN Madžarske prosili, če lahko 19-letni novinec Jaime Alguersuari opravi nekaj voženj, a prošnja ni bila uslišana. ''Naša prošnja je bila zavrnjena. Zakaj bi sedaj mi ugodili sedemkratnemu svetovnemu prvaku?'' se je vprašal šef Red Bulla Dietrich Mateschitz in dodal, da je zadovoljen, ker se je 19-letni novinec na svoji prvi tekmi dobro odrezal.
''Schumacher je dovolj izkušen, da bo bo konkurenčen v svojem avtomobilu. Če bi mu dovolili testirat, to ne bi bilo v skladu s pravili. Ker spoštujemo pravila, se ne strinjamo s Ferrarijevo prošnjo. Prepričan sem, da nismo edina ekipa, ki ima takšno mnenje,'' je dodal koordinator Red Bullove ekipe Helmut Marko.