Michael Schumacher oziroma njegova predstavnica za stike z javnostmi Sabine Kehm sta sporočila, da nekdanji sedemkratni svetovni prvak ne izključuje možnosti, da bi se začasno vrnil za volan dirkalnika. A poudarila sta, da se Schumacher ne bo rinil v ospredje, temveč bo počakal, da bodo pri Ferrariju povedali, ali potrebujejo njegovo pomoč. Schumacher sicer za Ferrari dela tudi še kot dirkaški upokojenec, a je zdaj v vlogi strokovnega svetovalca.

"Če se bo Ferrari obrnil na Michaela, se bomo resno pogovorili," je dejala Kehmova. Dirkač, ki se je upokojil po koncu sezone 2006, je nedavno v pogovoru za časnik Bunte dejal, da se pri 40 letih še vedno počuti dovolj fizično pripravljenega za vožnjo v elitnem avtomobilističnem razredu, pa tudi psihološko je dovolj trden za kaj takega, a je takrat poudaril, da se nima namena vrniti v cirkus formule 1.

Podporo Schumacherju je izrazil še en nekdanji dirkač rdečih in svetovni prvak. Niki Lauda meni, da bi bil Schumacher daleč najboljša možnost za nadaljevanje sezone pri Ferrariju. "Preprosto: med vsemi dirkači, ki so na voljo, je Michael brez dvoma najboljši," je Lauda polaskal 91-kratemu zmagovalcu dirki v SP.

V italijanskih medijih so poleg Schumacherja kot morebitni zamenjavo za drugega Ferrarijevega voznika na naslednjih dirkah omenjali predvsem testna voznika Marca Geneja in Luco Badoerja. V vodstvu tovarne iz Maranella za zdaj o tej temi molčijo, saj poudarjajo, da je zanje najpomembnejše zdravstveno stanje Brazilca. Še bolj zanimivo teorijo so razvili Španci: ker naj bi Fernando Alonso po njihovih podatkih že podpisal pogodbo s Ferrarijem za naslednjo sezono, ne bi bilo nič narobe, če bi za volan rdečega dirkalnika sedel že nekaj mesecev prej.

Massa je odprl poškodovano oko

Medtem iz Budimpešte prihajajo spodbudne novice o Massi. Danes je, kot so sporočili zdravniki, tudi že odprl poškodovano levo oko, njegovo dobro okrevanje pa bi lahko pomenilo, da bo bolnišnico zapustil že v desetih dneh. Kljub temu je nadaljevanje letošnje sezone vprašljivo, saj si je v nesreči poškodoval lobanjo.