Na spletni strani državnega zbora vidimo, da je na FOV že od leta 2001 na izrednem študiju poslanec Branko Marinič. Dogodek naj bi se zgodil leta 2005. Protikorupcijska komisija navaja, da je vodstvo fakultete kmalu po objavi rezultatov prejelo pismo s protestom proti takšnemu načinu opravljanja izpitov, v katerem je podan tudi natančen opis razlogov za sum ponarejanja. "Pri tem pa posebno težo predstavlja dejstvo, da so tako prizadeti kandidati kot vodstvo izobraževalne ustanove vedeli, da je ponarejeni izpit priznan kandidatu, ki je sicer javni funkcionar na eni od najpomembnejših oblastnih funkcij v državi," piše komisija, ki jo vodi Drago Kos.

Potem ko je protestno pismo prejelo, je vodstvo izobraževalne ustanove nekatera dejanja za ugotavljanje odgovornosti celo opravilo, vendar je postopek ustavilo, ne da bi o ponarejanju obvestilo pristojne organe. Odgovor, da študent spornega izpita sploh ni opravil, je sicer resničen, vodstvo izobraževalne ustanove pa je pri tem zamolčalo, da ni opravil le ustnega dela, medtem ko je pisni del, ki je predpogoj ustnemu delu izpita, še vedno sporen. Vodstvo ni ukrenilo ničesar, da bi samo ali s pomočjo pristojnih organov, ki jih je v takšnih primerih dolžno obveščati, razloge za sum ponarejanja preiskalo in ugotovilo, kdo vse je za to odgovoren.

Včeraj popoldne smo klicali v dekanat kranjske fakultete, vendar so telefoni zvonili v prazno. V času dogodka je bil dekan dr. Robert Leskovar, zdaj pa fakulteto vodi dr. Marko Ferjan.

V prazno je včeraj popoldne zvonil tudi mobilni telefon poslanca Mariniča, Že pred časom pa naj bi odgovarjal, da je vse izpite opravljal v skladu s pravili, in zavračal očitke, da je pri izpitu iz tujega jezika šlo za prevaro. Marinič študija sicer še ni končal, tudi izpita iz tujega jezika naj bi še vedno ne bi zaključil, saj še ni opravil ustnega dela. Marinič ima sicer končano strokovno šolo prometne logistike in prometno šolo železniške smeri.

Po nekaterih navedbah bo protikorupcijska komisija zadevo v obliki kazenske ovadbe predala organom odkrivanja in pregona.