Medtem ko pri Mariborčanih večjih novosti ni (klub sta zapustila Nilton in Suad Filekovič, prišla pa sta Dejan Jurkič in Aleš Mertelj), je pri Interblocku stanje drugačno. Sprememb je precej, temu primerni so bili tudi dosežki na pripravljalnih tekmah, ko igralničarji niso blesteli.

Ljubljančani napovedujejo, da bo prava vrednost ekipe vidna šele na začetku sezone. Prvo priložnost, da pokažejo svojo kakovost, bodo imeli danes zvečer na štadionu, ki je bil za Ljubljančane v zadnjem času srečen. Lovoriko bodo branili v Ljudskem vrtu, v katerem so zmagali v polfinalu in finalu pokala, pa tudi v zadnjem krogu minulega državnega prvenstva. "Gostitelj je favorit. Zavedamo se, da še nobena ekipa v zgodovini Maribora ni trikrat zaporedoma zmagala v Ljudskem vrtu, a hkrati je to nov izziv za naš klub," je dejal direktor Interblocka Nenad Protega, medtem ko bodo Štajerci skušali osvojiti še edini manjkajoči naslov. "Nikakor se ne strinjam z mnenjem tistih, ki pravijo, da je superpokalna tekma revijalna. To, da še nismo osvojili te lovorike, bi moral biti za igralce dodaten motiv. Za mene zagotovo je in upam, da je tudi za druge. Z zmago bi se vpisali v zgodovino. Na pripravljalnih tekmah smo dobro igrali. Mislim, da smo na pravi poti, a še ni potrebno pričakovati povsem vrhunske predstave," je dejal kapetan Maribora Zoran Pavlovič, ki ga prihodnji teden čaka še pomembnejša tekma. Državni prvaki se bodo v Gruziji v kvalifikacijah za ligo prvakov pomerili s tamkajšnjim prvakom WIT: "Najprej moramo biti osredotočeni na tekmo z Interblockom, šele nato bomo razmišljali o Gruzijcih. Slednjih ne poznam. V Gruziji sem bil le enkrat, ko sem gostoval z reprezentanco in vem, da nas čakajo težke razmere."

Medtem ko bo Pavlovič drevi skušal doseči gol ali izpeljati učinkovito asistenco, bo na drugi strani to poskušal preprečiti Boštjan Jelečevič. Branilec Interblocka je dokončno za seboj pustil težave s poškodbo in upa na nadaljevanje uspešne tradicije v Ljudskem vrtu. "Menim, da smo v pripravljalnem obdobju dobro delali. Dobro poznamo Mariborčane, oni pa nas ne, ker imamo novo ekipo. To je naša prednost, a je Maribor vseeno favorit, saj je državni prvak," je dejal Boštjan Jelečevič, ki rad igra v Ljudskem vrtu. "Tamkajšnje igrišče in ekipa Maribora nam odgovarjata, medtem ko so polne tribune dodatna motivacija. Pričakujem dobro igro in lovoriko. Res je, da še nismo uigrani, saj se še ne poznamo najbolje. Toda imamo dobre posameznike in bi se morali čez tekmo ali dve povsem ujeti," je dodal branilec, ki odslej skupaj s soigralci trenira v Šmarci pri Kamniku.