Moška reprezentanca bo danes in jutri trenirala v Mariboru, v četrtek pa bodo izbranci selektorja Gregorja Hribarja odpotovali v Makedonijo. Tam se bodo merili z izbranimi vrstami Makedonije, Tunizije in Črne gore. Selektor Hribar in njegov pomočnik Radovan Gačić imata tokrat na voljo predvsem mlajše odbojkarje, saj kar nekaj izkušenejših ne sodeluje na pripravah in tudi ne bodo odpotovali na sredozemske igre. Kljub nekoliko drugačnim napovedim v reprezentanci še vedno ni sprejemalca Vida Jakopina, saj so mu zdravniki svetovali še teden dni počitka.

"Jakopina ni na pripravah, prav tako ne bo odpotoval z nami v Makedonijo, upam pa, da se bo reprezentanci pridružil takoj po tem in da bo lahko del ekipe na sredozemskih igrah," pravi Hribar, ki bo poskušal pomlajeno ekipo čim bolje uigrati za omenjeno tekmovanje, ki bo potekalo v Pescari.

Že dlje časa je znano, da v ekipi v tem obdobju ni libera Sebastijana Škorca, od starejših pa so odsotni tudi Davor Čebron, Alan Komel in Mitja Gasparini. Čebron je sicer prišel na reprezentančni zbor, vendar v drugi polovici junija zaradi poškodbe in zasebnih zadev ne bo sodeloval v reprezentanci, tako da je že zapustil Maribor. O vsem tem se je pogovoril tudi s predsednikom strokovnega sveta Markom Zadražnikom, ki je igralce seznanil z razmerami na Odbojkarski zvezi Slovenije, poleg tega pa jim je poskušal položiti na srce, da lahko dvignejo status reprezentanta, ki je po njegovem mnenju razvrednoten.

Zadražnik pa se o odsotnosti v tej reprezentančni akciji ni mogel pogovoriti z Mitjo Gasparinijem, saj se Izolan reprezentančnega zbora ni udeležil, svojo odsotnost pa je napovedal že pred časom.

Čez slabih 14 dni, 22. junija, se bo v Mariboru zbrala tudi ženska reprezentanca, ki se bo pripravljala na tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo. "Uradna vabila bomo igralkam poslali v tem tednu, vendar za zdaj ne kaže, da bi katera od njih odpovedala sodelovanje," veliko bolj optimistično poroča selektor ženske reprezentance Tilen Kozamernik.

Na priprave bo znova poklical nekaj mlajših odbojkaric, ki jim priprave z izkušenejšimi slovenskimi odbojkaricami lahko le koristijo, jedro reprezentance za tretji krog kvalifikacij pa bo ostalo enako kot je bilo v drugem krogu. "Dekleta zdaj ne počivajo, pač trenirajo po individualnem programu, med tritedenskim pripravljalnim obdobjem pa načrtujemo tudi od štiri do šest pripravljalnih tekem, vendar pa se v tem trenutku o teh še dogovarjamo, tako da bo več znanega v prihodnjih dneh," pravi Kozamernik, ki ga najbolj veseli, da je v reprezentanci čutiti pravi ekipni duh ter veliko željo in motiviranost slovenskih odbojkaric.

Te bodo v tretjem krogu kvalifikacij nastopile od 17. do 19. julija. V nizozemskem Almereju se bodo merile z izbranimi vrstami Azerbajdžana, Nemčije in Nizozemske, na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2010 na Japonskem, pa vodita prvi dve mesti.