Na zadnji od treh tekem s češko reprezentanco so gostitelji slovenskim odbojkarjem največ težav povzročili s svojimi močnimi začetnimi udarci. "Danes je bil naš sprejem zelo na preizkušnji in ker so Čehi res močno pritisnili s svojimi začetnimi udarci, smo imeli tudi nekaj težav pri razvijanju naše igre v napadu," je glavne razloge za današnji poraz navedel selektor Gregor Hribar. Vodstvo naše izbrane vrste je kljub dvema porazoma in eni zmagi na Češkem zadovoljno, saj so slovenski odbojkarji precej izboljšali svojo igro.

"Na vseh treh tekmah so fantje le v dveh nizih igrali slabše, medtem ko so bili v drugih povsem enakovredni ali tudi boljši od Čehov," zadovoljstva ni skrival Hribar, ki je današnje srečanje začel z naslednjo postavo: podajalec Dejan Vinčič, korektor Alen Šket, sprejemalca Tine Urnaut in Alan Komel, blokerja Davor Čebron in Alen Pajenk ter libero Sebastijan Škorc. V nadaljevanju pa so priložnost dobili tudi vsi drugi.

"Alen Šket si je s prikazano igro zaslužil, da začne v prvi postavi, vendar pa mu danes ni šlo tako dobro kot na prvih dveh tekmah, zato ga je v nadaljevanju zamenjal Mitja Gasparini. Tudi na ostalih igralnih mestih sem se odločil za menjave, saj so bili igralci od napornega ritma treningov in tekem, pa tudi potovanj že utrujeni in nismo želeli, da bi kogarkoli od njih preveč iztrošili pred prvim vrhuncem dolge in naporne sezone," je vzroke za številne menjave na današnji tekmi pojasnil prvi mož stroke slovenske reprezentance.