Slovenke so v prvi tekmi kvalifikacij v Marseillu prijetno presenetile. Z odlično igro so premagale Finke, ki jim je slovenski selektor pred tekmo dajal prednost. A njegove izbranke praktično niso imele težav, s Finkami so "pometle" na ekspresen način. Zmaga sicer ne bo dovolj, da bi se uvrstile v tretji krog kvalifikacij (napredujejo tri ekipe), a igra, ki so jo pokazale Slovenke, daje velik optimizem, da bo v nadaljevanju "padla" še kakšna reprezentanca (Francija, Španija, Grčija).

Udarna šesterka Slovenk - tekmo so začele podajalka Karmen Kočar, blokerki Katja Jontes in Maja Guštin, korektorica Sonja Borovinšek, sprejemalki Tina Lipicer Samec in Anja Zdovc ter libero Katja Medved, je tekmo začela odlično, tako da je finski selektor Siivonen pri zaostanku 1:5 moral vzeti polminutni odmor. A naleta Slovenk ni zaustavil. Na semaforju se je svetil izid 13:5, ko so gledalci že predvidevali, da bodo Slovenke gladko osvojile niz. Toda Finke se niso predajale, znižale so na 12:14, tako da je bil potreben še en nalet, da so si Kozamernikove izbranke priigrale vodstvo.

Drugi niz je bil izenačen vse do 12. točke, nato pa je igra Slovenk spet stekla in težav za vodstvo 2:0 ni bilo. Nekoliko bolj izenačen je bil tretji niz, toda vprašanja, kdo ga bo dobil, ni bilo. Nezaustavljiva v napadu je bila Sonja Borovinšek, z dobrimi začetnimi udarci pa se je izkazala Tina Lipicer Samec.

V četrtek ob 20.30 se bodo Slovenke pomerile s Francozinjami, ki so bile danes proste. Druga tekma v skupini med Grčijo in Španijo se je končala z zmago Špank s 3:1.