McLaren, BMW Sauber, Toyota, Renault, Red Bull Racing, Toro Rosso in Brawn GP - pri Williamsu so že v ponedeljek potrdili sodelovanje in si zato prislužili izključitev iz organizacije FOTA - so vsi potrdili sodelovanje v SP in zdi se, da je dolgotrajni spor s predsednikom FIA Maxom Mosleyjem, ki si želi vpeljati omejen proračun že za sezono 2010, končan.

Ferrari, Renault in ostali so grozili z nesodelovanjem v SP prihodnjo sezono, če bodo pri FIA vztrajali pri načrtovani omejitvi proračuna. Spor je tičal v sklepu FIA, ki veleva, da se moštvom, ki bodo svoj proračun omejila na slabih 45 milijonov evrov (40 milijonov britanskih funtov), dovoli več svobode pri tehničnih rešitvah na svojih bolidih.

Pri organizaciji FOTA so danes dodali, da bodo moštva nastopala v SP prihodnjo sezono, če bodo s FIA do 12. junija doseli nov finančni dogovor.

Medtem pa so danes pri moštvu Prodrive sporočili, da so zvezi FIA uradno predali prijavo za sodelovanje v SP 2010. "Zgornja meja proračuna se je sicer precej povečala, odkar smo začeli razmišljati o vstopu v formulo 1. Vendar vsi računamo na znižanje stroškov za prihodnjo sezono," je dejal predsednik ekipe David Richards.