V finalu je bil Crump najbolj odločen in zbran, zato mu noben od tekmecev ni mogel preprečiti njegove 19. zmage na dirkah za VN v karieri.

Po razpletu letošnje uvodne dirke, ko sta v Pragi najvišje stopničke zasedla Rus Jemil Sajfutdinov in Šved Fredrik Lindgren, so bile seveda tudi tokrat vse oči uprte v oba mladca, ki sta pokazala, da se doba starih mačkov počasi izteka. Sajfutdinov je sicer dosegel polfinalne vožnje, nato pa ni imel pravih možnosti za napredovanje. Lindgren pa je povsem razočaral, saj je zbral vsega dve točki in je sedaj šele sedmi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Razočaranje je delil tudi Avstralec Leigh Adams, zmagovalec lanske dirke v Lesznu. Kenguru, ki že 14 let vozi za klub, ki je gostil tokratno dirko, in pozna oval do potankosti, se namreč ni uvrstil niti do polfinala.

Kar nekaj težav je imel spet svetovni prvak Danec Nicki Pedersen, ki je nastopil vsega 11 dni po zlomu palca na desni roki. Ob vstopu v prvi zavoj 15. vožnje je skušal prehiteti Poljaka Grzegorza Walaska, a se je nato nanj le naslonil, kar ga je vrglo iz kontrole, s tem pa je s seboj pobral še nedolžnega Sajfutdinova, ki je vozil na njegovi zunanji strani. Ta je vsaj na videz zelo grdo in boleče padel in sledila je diskvalifikacija Danca. Pedersen je seveda protestiral, a brez uspeha.

Tako se je Danec sicer uvrstil v polfinale, tam pa ni imel pravih možnosti proti Crumpu in Jonssonu, še Sajfutdinova je komaj premagal in na koncu osvojil tretje mesto v tej polfinalni vožnji. Največ sta skozi vso dirko prikazala Crump in Hancock, ki sta do polfinalnih voženj oddala vsega dve točki.

V finalu je Crump že takoj po uspešnem startu prevzel nadzor, Gollob se je sicer gnal za njim, a se je moral na domačih tleh zadovoljiti z drugim mestom, povsem pa je zatajil Hancock, ki si po najboljši predstavi na dirki skozi vse štiri kroge na koncu ni privozil niti tolažilnega mesta na stopničkah, saj je bil tudi Jonsson v zadnji vožnji zanj neprebojna ovira.

Pred naslednjo, tretjo od 11 dirk letošnje serije SGP, ki jo bo gostil stadion Ullevi v Göteborgu in bo štela za VN Švedske, je tako v vodstvu tokratni zmagovalec Crump, ki je edini na obeh letošnjih dirkah pokazal konstantno formo in vožnje brez nesmiselnih napak. Prednost devetih točk pred najbližjim zasledovalcem, Švedom Andreasom Jonssnom in deset pred tretjima Hancockom ter Sajfutdinovim pa morda že nakazuje, da je prav Avstralec letos po dveh naslovih podprvaka ponovno zrel za svetovni naslov.