Prevlada moštva Brawn se nadaljuje. Button je namreč vknjižil že tretjo zmago sezone in skupno četrto. Devetindvajsetletni Britanec je na dirki v Bahrajnu za 7,2 sekunde prehitel najbližjega zasledovalca in zmagovalca VN Kitajske Vettla, v skupni razvrstitvi pa je tekmecem pobegnil že za 12 točk.

"Zmaga na tej dirki je verjetno najpomembnejša, saj nimamo več toliko tehnične prednosti. Druga moštva so močno napredovala. Nismo več tako superiorni, kot smo bili pred tem, zato smo danes morali postoriti veliko dela," je dejal Button.

Ključni trenutek dirke je nastopil že na začetku drugega kroga, ko je Britanec prehitel rojaka in branilca naslova svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona (McLaren), ki je začel s četrtega startnega mesta, medtem ko je Vettel za njim zaostal. "To je bila najpomembnejša poteza dirke," je pojasnil Button, ki si je zmago zagotovil z uspešno taktiko postankov, saj se je dirka, ki je minila brez pravih prehitevanj, odločala prav v boksih. Tako je Button vodstvo prevzel v 13. krogu in ga nato zadržal vse do konca 57 krogov.

Hamilton je na koncu osvojil četrto mesto, na petem pa je končal drugi Brawnov dirkač, Brazilec Rubens Barrichello, ki je v skupni razvrstitvi na drugem mestu, točko pred Vettlom. Novo Ferrarijevo blamažo je tokrat preprečil Finec Kimi Räikkönen, ki je s šestim mestom vknjižil Ferrarijeve prve točke v sezoni. Med dobitniki točk sta se znašla še Nemec Timo Glock (Toyota) na sedmem in Španec Fernando Alonso (Renault) na osmem mestu.

Naslednja dirka bo na sporedu 10. maja v Barceloni.