Kot so poudarili v Elektru Ljubljana, je Moj paket namenjen gospodinjskim odjemalcem električne energije, ki želijo prevzeti odgovornost za nakup električne energije z vnaprej znano ceno v izbranem obdobju, neodvisno od porabe.

V Elektru Ljubljana so ob tem še dodali, da so cene paketne oskrbe določene na podlagi tržnih cen na terminskem trgu in so konkurenčne drugim ugodnim ponudbam na trgu. Ponudba Moj paket obsega tri pakete ponudbe (L, XL in XXL), ki se razlikujejo glede trajanja pogodbe, ki jo posameznik sklene z Elektrom Ljubljana. Prva ponudba paketne oskrbe je veljavna do konca maja letos.

Cena paketne oskrbe Moj paket L je določena za obdobje do konca leta 2010 in je v povprečju za 14 odstotkov nižja od obstoječih cen osnovne oskrbe z električno energijo oz. predstavlja v povprečju za sedem odstotkov nižji mesečni račun. Paketna ponudba Moj paket XL velja do konca leta 2011, cena oskrbe pa je v povprečju za 5,1 odstotka nižja od obstoječe oskrbe, končni račun pa bi bil v tem primeru nižji za poltretji odstotek.

Elektro Ljubljana je poleg tega pripravil tudi ponudbo Moj paket XXL, pri katerem bodo uporabniki lahko sklenili pogodbo do konca leta 2012, cena oskrbe z električno energijo pa bo za 2,1 odstotka višja od obstoječe, končni račun pa bo v povprečju višji za 1,1 odstotka. V Elektru Ljubljana so ob tem pojasnili, da gre pri paketu XXL za nekoliko višjo ceno predvsem zaradi dejstva, da gre v prihodnjih letih pričakovati rast cen električne energije, kar bo odvisno predvsem od okrevanja gospodarstva po svetovni finančni in gospodarski krizi.

Nespremenjena cena eletrike za čas veljavnosti paketa

Ponudbo Moj paket lahko izberejo vsi gospodinjski odjemalci v Sloveniji, ki izpolnjujejo pogoje za sklenitev pogodbe z Elektrom Ljubljana. Odjemalec si s tem zagotovi nespremenjeno ceno električne energije za čas veljavnosti izbrane paketne ponudbe, ne glede na nihanja cen električne energije na trgu. Odjemalci bodo pri tem vezani na pogoje paketne oskrbe za izbrano obdobje, predčasna prekinitev paketne oskrbe pa bo mogoča ob plačilu nadomestila oz. pod pogoji določenimi s pogodbo.

Predstavniki Elektra Ljubljana so ob tem predstavili tudi gibanje cen za gospodinjstva glede na terminski trg v Sloveniji. Kot so pojasnili, so terminske cene od odprtja trga z električno za poslovne odjemalce za dobavo v prihodnjem obdobju neprestano naraščale. Septembra lani pa je zaradi zaostrovanja gospodarske krize in predhodnega zloma cen nafte prišlo do drastičnega upada terminskih cen električne energije.

Trenutno se cene za dobavo v letu 2010 gibljejo na nivoju, ki so ga dosegale cene iz konca leta 2005 za dobavo v letošnjem letu. Cena električne energije je na slovenskem trgu tako upadla za več kot 50 odstotkov. V Elektru Ljubljana ob tem poudarjajo, da je cena, ki jo ima posamezen odjemalec v veljavni pogodbi in po kateri trenutno plačuje električno energijo, odvisna predvsem od trenutka nakupa električne energije.