Izvršni direktor organizacijske enote nakup in prodaja Aleš Ažman je pojasnil, da je ta paket na trgu trenutno najugodnejši, uporabnike pa bo v 10 korakih vodil do učinkovitejše rabe električne energije. "Odjemalci s paketom pridobijo v povprečju za 5,2-odstotka nižjo ceno, prihranek pri mesečnem računu, ki bo znašal od dva do tri evre, ter fiksno ceno do 31. decembra 2010," je dejal Ažman ter dodal, da uporabnik obenem ne bo plačeval stroškov za vodenje računa in dodatka na visoko porabo.

Uporabnik paketa se bo ob pristopu zavezal, da bo mesečno spremljal svojo dejansko porabo električne energije in podatke redno javljal na Elektro Gorenjska, kar bo lahko opravil preko spletne aplikacije www.porabimkarrabim.si ali klicnega centra. Po Ažmanovih besedah je možen tudi enomesečni zamik javljanja podatkov.

Električno energijo bodo uporabniki plačevali po dejanski porabi, če pa bodo na letni ravni prihranili več kot pet odstotkov, bodo dobili še 10 evrov bonusa, je med drugim zagotovil Ažman. Uporabnike bodo glede na porabo energije razvrstili v razrede, pri čemer bodo na razvrstitev vplivali nekateri kriteriji, kot so povprečna poraba energije, bivanje v stanovanju ali hiši, število članov gospodinjstva in podobno. V Elektru Gorenjska ocenjujejo, da bi porabnik s trenutno nekoliko višjo porabo od povprečja s tem paketom prihranil tudi do 60 evrov letno.

Ažman je še pojasnil, da so v zadnjih mesecih zabeležili upad porabe električne energije v industriji, kot zanimivo pa je izpostavil rast porabe v prvih mesecih tega leta v gospodinjstvih, kar pa pripisuje predvsem bolj mrzli zimi. Zaradi gospodarske krize po njegovih zagotovilih večjih odmikov pri plačilih ni.

Sicer pa je predsednik uprave danes tudi ovrgel nekatere namige, da je uvedba novega programa le posledica prihoda novega ponudnika na trg distributerjev električne energije. V Elektru Gorenjska se "konkurence ne bojimo, saj imamo znanje, sposobnost, infrastrukturo in voljo, da smo uspešni in da skrbimo za naše odjemalce," je zagotovil. Ažman je ob tem še dodal, da prihod novega dobavitelja na poslovanje družbe zagotovo vpliva, saj se je treba prilagajati razmeram na trgu.