Lada Tancer, predstojnica občinskega urada za družbene dejavnosti, ki na piranski občini vodi oddelek za družbene dejavnosti, napoveduje festivalu boljšo prihodnost z mediteranskim navdihom, večjo sproščenostjo in kakovostnejšo glasbo, zaradi neposrednega prenosa TV Slovenija pa tudi večjo gledanost in prepoznavnost. Producentka razvedrilnega programa Mica Puc Ornik je pojasnila, da javni razpis MMS ni bil v programsko-planskem načrtu, so pa po štirih letih obudili sodelovanje z neposrednim TV-prenosom festivala na nacionalni televiziji, kar je vabljivo tudi za najbolj kakovostne izvajalce.

Direktor Avditorija Portorož Mojmir Suhar ocenjuje festival Melodije morja in sonca kot njihov najzahtevnejši projekt in velik finančni zalogaj, za kar bo občina prispevala 30.000 evrov, končna cena prireditve pa še ni znana. Pomembno je, da je Avditoriju že skoraj uspelo obnoviti oder in hidravliko ter tehnično opremo, ki jo je poškodovala strela, kar bo skupaj stalo 60.00 evrov, in bo primeren tudi za postavitev zahtevnejše scene.

Konec aprila se izteče rok za prijavo glasbenih del na javni razpis, strokovna komisija za izbor prijavljenih del pa bo odločitev o izbranih štirinajstih finalistih obelodanila 11. maja.