Nadzorniki Istrabenza bankam upnicam in trem večjim delničarjem predlagajo, da predlagani dogovor o ureditvi medsebojnih razmerij v predvidenem roku podpišejo in pristopijo k izvedbi organiziranega procesa finančne konsolidacije družbe. Sejo so prekinili in jo bodo nadaljevali v ponedeljek.

Nadzorni svet je izrazil pričakovanje, da bo na podlagi četrtkovega sestanka z bankami upnicami in lastniki v ponedeljek na nadaljevanju sestanka prišlo do pozitivnega premika v smeri najprimernejše rešitve tako za Istrabenz kot za upnike in lastnike družbe.

Kot je po današnji seji seji povedal namestnik predsednika nadzornega sveta Istrabenza Tomaž Toplak, nadzorniki v celoti podpirajo model rešitve, prek katerega bodo banke upnice v celoti poplačane. "Gre za uravnotežen dogovor, ki je pozitiven tako za upnice kot lastnike in družbo," je poudaril.

Krovni dogovor, ki ga je danes podprl nadzorni svet, bo po besedah predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja predmet odločanja bank upnic in lastnikov čez vikend. "Banke bodo v ponedeljek sporočile svoja stališča o podpisu tega dogovora," je poudaril Bavčar.

Danes prekinjeno sejo bodo nadzorniki nadaljevali v ponedeljek po končanih pogovorih z bankami upnicami in lastniki. Takrat bo na dnevnem redu seje tudi razprava o delu uprave Istrabenza.