"Mislim pa, da je najmanj nenavadno, da po treh mesecih pogajanj z bankami te na koncu, ko se približuje 31. marec, pridejo s predlogom o moji razrešitvi, kot da bi hotele na tak način pokazati, da niso sposobne doseči medsebojnega dogovora," je povedal Bavčar in dodal, da se z bankami ne pogovarjajo o milijardi evrov dolga, kolikor ga ima Skupina Istrabenz, temveč le o 500 milijonih evrov, za kolikor je zadolžen holding.

Kljub skrb zbujajoči situaciji, v kateri se je znašel Istrabenz, pa se Bavčar, sodeč po njegovih odgovorih, ne počuti odgovornega. "Čutim se odgovornega, kot se čutijo odgovornega tudi vsi tisti, ki so v tem procesu in v Istrabenzu zaposleni," je dejal Bavčar. Na vprašanje, ali bo odstopil z mesta predsednika uprave Istrabenza, kot zahtevajo nekatere banke in Petrol, je Bavčar odvrnil le: "Če bo to pomagalo Istrabenzu, bom razmislil tudi o tej možnosti."

Na očitke zdaj že nekdanjega predsednika nadzornega sveta Istrabenza Janke Kosmine - ta je odstopil, ker je Bavčar prodal Marino Koper - da mu je prikrival dejansko stanje in delal mimo nadzornega sveta Bavčar odgovarja, da mu je sicer žal, ker je moral Istrabenz turizem prodati Marino Koper, vendar ob tem dodal, da Kosmina ni pravilno reagiral, ko je odstopil.