Kot je po pisanju srbskega časnika Blic povedala srbska ministrica za pravosodje Snežana Malović, so to oceno srbskim pravosodnim organom posredovali predstavniki italijanskega tožilstva, ki preučuje organiziran kriminal na Siciliji in njegove povezave s kriminalci v Srbiji in Črni gori. Srbija je sicer pred kratkim sprejela zakon o zaplembi premoženja, pridobljenega s kriminalnimi dejanji, zaplenjeno premoženje pa se po zakonu lahko proda, denar pa gre v državni proračun.

Italijanski tožilci dobro poznajo tudi kriminalno podzemlje v Srbiji, saj so poslovne povezave z italijanskimi cehovskimi kolegi zelo dobre. Veliko italijanskih kriminalcev je namreč del svojega premoženja preneslo prav v Srbijo in Črno goro, in obratno.

Samo v regiji Palerma, ki ima okrog milijon prebivalcev, so italijanski pravosodni organi od lanskega januarja pripadnikom organiziranega kriminala zaplenili za 2,5 milijarde evrov premoženja, medtem ko je vrednost celotnega zaplenjenega premoženja v Italiji lani dosegla približno pet milijard evrov.