Isakovićeva je konec tedna v College Stationu v Teksasu z univerzo Berkeley osvojila prvo mesto na vseameriškem študentskem sklepnem ženskem plavalnem tekmovanju NCAA in prav ta ekipa bo ena od tistih, ki jih bo ob začetku študijskega leta 2009/10 sprejel ameriški predsednik.

"Ne vem, kakšen je odnos do tekem NCAA v Sloveniji, a v ZDA imajo posebno težo. Ne bom naštevala vsega, a nam po zmagi na vsakem koraku izkazujejo veliko čast in spoštovanje. Sama sploh še ne dojemam, kaj pomeni taka zmaga," je povedala Isakovićeva, ki menjavo okolja in študij na Berkeleyju še vedno opisuje v samih superlativih.

S svojim prvim nastopom na prvenstvu NCAA je bila zelo zadovoljna: "Te tekme niti ne znam opisati. Sama sem prvič doživljala takšno plavalno vzdušje. Tukaj je plavanje pravzaprav moštveni šport in šteje prav vsaka točka. Kako pomembno je, se je videlo tudi pri meni na 200 delfin, kjer sem nastopila v malem finalu, z zmago pa sem univerzi obdržala točko prednosti pred zasledovalkami. S svojim plavanjem sem zadovoljna. V vseh disciplinah sem plavala osebne rekord in glede na dejstvo, da sem bila dva meseca poškodovana, sem zadovoljna tudi z doseženimi izidi."

Aprila se bo za Isakovićevo začelo tekmovanje v velikem 50-metrskem bazenu.