Ponoči po slovenskem času je nosilka srebrnega odličja z olimpijskih iger Peking 2008 nastopila v zelo zahtevnem programu in plavala kar trikrat. Na 1650 jardov je s 16:26,60 osvojila osmo mesto in izpolnila normo za nastop na marčevskem vseameriškem študentskem plavalnem prvenstvu NCAA.

"Težko ocenim ta nastop na miljo. V podzavesti sem že nekoliko varčevala z močmi, saj sem vedela, da imam še druge discipline, po drugi strani pa sem zaradi neprijavljenega časa plavala v slabi skupini, dobro držala tempo in če bi imela ob sebi še kakšno boljšo soplavalko, bi bil tudi izid na koncu boljši," je pojasnila Isakovićeva.

V svoji nekoč paradni disciplini, 200 delfin, pa je Isakovićeva potrdila, da se počasi vendarle privaja na jardski bazen. Slovenska rekorderka je bila na tekmovanje prijavljena z dosežkom več kot 2:05 minute. Predtekmovalni izid 1:58 je zadostoval za mali finale, tega pa je Isakovićeva z rezultatom 1:55,98 gladko dobila, v absolutni konkurenci pa dosegla peti čas večera. "Po eni strani jardski bazen, po drugi pa se vidi, da mi po letošnji poškodbi manjka tekem in iz nastopa v nastop mi gre boljše. S popoldanskim dosežkom sem več kot zadovoljna, saj sem skupaj osebni rekord prestavila praktično za 10 sekund."

Trenerka Terry McKeever je dala Isakovićevi priložnost tudi v štafeti Berkeleyja na 4 x 100 prosto. Ta je na konferenčnem finalu sicer nastopala izven konference in dosegla četrti izid večera, premočno pa osvojila prvo mesto v malem finalu. Gladko je v velikem zmagala prva ekipa Berkeleyja.

Kot že rečeno, je Berkeley (1550 točk) dosegel prvo zmago v tem tekmovanju, vse od njegove uvedbe leta 1987. Drugo mesto je osvojila Arizona (1339), ki se je zmage veselila v zadnjih treh sezonah, tretji pa je bil Stanford (1317). "To je bil seveda najlepši del večera. Vse to navijanje cele ekipe in ta zavzetost na tekmi. Vesela sem, da sem vse to doživela že prvo leto, čeprav je dogodek nekaj posebnega za celo univerzo," je še povedala Isakovićeva.