Štafeta Berkeleyja je namreč zabeležila "US Open Record", ki velja tudi za neuradni svetovni rekord. Na univerzitetnih tekmah namreč štejejo štirje rekordi. Rekord univerze, rekord študentskega tekmovanja NCAA, ameriški rekord in US Open record, ki mednarodno sicer ni priznan, v ZDA pa ima veliko težo in velja za svetovni rekord v jardskih bazenih.

"Ta zmaga je bila ena najlepših v moji karieri. Danes smo vse živele le za štafeto, ki ima tukaj posebno veljavo in ob takem vzdušju sem res počaščena, da sem lahko članica tako močne ekipe. Zmago smo glede na letošnje dosežke pričakovale, rekord pa je bil še pika na i," je bila po uspehu kratka Isakovićeva.

Slednja je najprej nastopila v posamični konkurenci na 200 jardov prosto, kjer svoje osebne rekorde vseskozi stopnjuje, a je dosežek 1:43,30 zadostoval "le" za šesto mesto. V izenačeni konkurenci so se tekmovalke med tretjim in sedmim mestom zvrstile v treh desetinkah sekunde, Isakovićeva, ki je prepozno začela finiširati, pa je bron zgrešila za dve. Kot poudarja sama, ji letos manjka tekmovalna praksa, a je iz nastopa v nastop hitrejša. V petek je na 200 jardov prosto v predtekmovanju plavala 1:43,43, v finalu 1:43,30, nato pa kot prva članica štafete 1:43,15.

Univerza Berkeley (302 točki) je po dveh dneh prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku tekmovanja, enakovredno pa se za skupno prvo mesto potegujeta še univerzi Georgie (295,5) in Arizone (282,5). Zadnji dan bo Isakovićeva nastopila še na 200 delfin.