Isakovićeva je rekord univerze vzela nekdanji študentki te univerze Natalie Coughlin, večkratni svetovni rekorderki in nosilki šestih medalj z zadnjih olimpijskih iger v Pekingu. V finalu je Isakovičeva plavala slabo sekundo slabši izid.

"Izid v predtekmovanju je presenetil tudi mene. Zdelo se mi je, da imam še veliko rezerve in v finalu sem pričakovala še boljši izid, a se pozna, da sem letos del sezone zaradi poškodbe izgubila in to disciplino plavala le nekajkrat, zato sem bila v finalu počasnejša in žal osvojila le četrto mesto. Seveda tudi finalni izid ni bil slab, a sem si želela boljšega," je tekmo ocenila Isakovičeva.

Univerza Berkeley je po prvem dnevu tekmovanja na tretjem mestu, zelo velike načrte pa ima Isakovićeva in tudi njena univerza v petek, ko bo slovenska plavalka nastopila na 200 prosto in v štafeti 4 x 200 prosto, na sporedu pa je še kar nekaj disciplin, v katerih so plavalke Berkeleyja med favoritinjami. "Posebej se veselim štafete, saj je tukaj vzdušje enkratno, zame pa bo seveda zelo pomemben tudi posamični nastop na 200 prosto. Tukaj nimam kaj skrivati. Imam tretji prijavljen izid, vem da je moja soplavalka Dana Vollmer letos dosegla rekord ameriških univerz, a tudi sama grem v boj za najvišjo stopničko."

Po prvem dnevu vodi univerza Arizona (141,5 točke), pred Georgio (133) in Berkeleyjem (126).