"Po konferenčnem finalu zahodne obale pred nekaj tedni smo se posvetili tekmovalnemu tempu in počasi stopnjujemo formo. Že na zadnji tekmi sem plavala zelo dobro in v College Stationu bom nastopila optimalno pripravljena. Ker sem letos nastopila le na maloštevilnih tekmah, upam da bom v Teksasu odplavala tudi osebne rekorde, ki bodo prinesli tudi želene uvrstitve," je pred tekmo povedala Isakovićeva, ki bo v četrtek nastopila na 500 jardov prosto, v soboto na 200 prosto in v štafeti 4 x 200 prosto, v soboto pa še na 200 delfin.

"Največ seveda pričakujem od nastopa na 200 kravl, pa tudi na 500 prosto imam še velike rezerve. Te disciplini ne znam prav oceniti, saj mi manjka kakšna močna tekma, a bom dala vse od sebe, da se uvrstim v finale. Za to disciplino je napoved malce nehvaležna, saj letos nima prave primerjave, saj so se izidi v letu 2008 in 2009 precej izboljšali, vsekakor pa moram precej popraviti osebni rekord. Najbolj pa se veselim štafete na 200 prosto. Štafeta je v ZDA nekaj prav posebnega. Z Dano Vollmer, ki je pred tedni postavila rekord NCAA v tej disciplini, imava nastop zagotovljen, ostale tekmovalke pa se se še borijo za prosti mesti in prav neverjetno je, kako si vse tekmovalke želijo mesto v ekipi. Takšnega odnosa in želje za nastop v štafeti ne poznam, tudi navijanje je nekaj, česar še nisem doživela. Tudi v slovenski reprezentanci je bilo štafetno vzdušje vedno nekaj posebnega, tukaj pa je skoraj kot da gre za življenje ali smrt."

Dvajsetletna nosilka olimpijske medalje iz Pekinga je po stari plavalni navadi izpostavila željo po najboljših dosežkih v karieri, a ima tudi rezultatske cilje. "Na 200 prosto imam tretji prijavljen izid. Vem, da sem lahko še hitrejša kot doslej, zato je cilj v tej disciplini eno od prvih treh mest. Na stopničke pa si želim tudi s štafet. V drugih dveh disciplinah se bom skušala približati finalu."

Tik pred odhodom v Teksas, kjer bo Isakovićevo spodbujala tudi reprezentančna sotekmovalka Anja Čarman, ki bo tam le navijala, saj v ZDA opravlja še zadnje izpite, je Isakovićeva potrdila tudi, da je uspešno opravila tekoče šolske obveznosti, enega od izpitov pa bo opravila kar na samem prizorišču tekme, kjer jo bo nadzorovala trenerka in poslala rezultate na fakulteto. "Tukaj goljufanja seveda ni, je pa izpit manjše breme pred tekmo."