"Če res želimo posredovati signal velike podpore, bi se morali dogovoriti za podvojitev pomoči na 50 milijard evrov," je pozval Barroso. EU je decembra to pomoč več kot podvojila na 25 milijard evrov. EU je že v začetku meseca jasno povedala, da ni naklonjena paketni pomoči tem državam, temveč se zavzema za pomoč na podlagi posameznih primerov. Slovenija povečanju pomoči ne bi nasprotovala, če bi bilo to potrebno.

Države članice so danes veliko pozornosti namenile tudi pripravam na vrh industrijsko najrazvitejših in hitro rastočih gospodarstev v okviru skupine G20, ki bo 2. aprila v Londonu in pred katerim so se pokazala razhajanja med ZDA in EU na osi regulacija-stimulacija. ZDA se namreč zavzemajo za več fiskalnih spodbud, EU pa za več nadzora finančnih trgov.

Najpogosteje omenjena beseda v tem kontekstu je bila danes zaupanje, slišali smo jo 20- ali 30-krat, je o razcepu regulacija-stimulacija danes dejal predsedujoči EU, češki premier Mirek Topolanek. Topolanek je sicer danes stimulacijske ukrepe celo označil za "smrtonosno zamisel".