V igri je še maksimalno 400 točk. Delili jih bodo šele po zadnji tekmi, po sistemu "Tour de Ski". Za vsako etapo, v klasiki v Stockholmu ter v kratkem drsalnem klancu, dvojnem zasledovanju (10 km) in nedeljskem zasledovalnem drsalnem zaključku (10 km) bodo podelili polovične točke po sistemu 50-46-43-40-37... Za skupni vrstni red pa še dvojne običajne točke 200-160-120-100-90. Da bo preračunavanje še bolj pestro in zanimivo, bodo do štarta zadnje tekme v zasledovanju še seštevali čase. S tem, da v šprintu velja še bonus odbitih sekund (60-56-52-50...), v petek in soboto pa še odbitki na letečih in končnih ciljih (15-10-5).

"Na vseh teh tekmah bo odločilna vsestranskost, od šprinta v klasiki, drsanja, taktike, do dobre regeneracije in še mnogo drugega," poudarja trener Ivan Hudač. Prav odlike vsestranskih tekačev in tekačic, ki jih ni veliko, so imeli v mislih vodilni možje, ko iščejo najboljšo.

Petra Majdič, ki je po prihodu v Falun že prava zvezda, bo torej do zadnje nedeljske tekme nosila rumeno majico, rdečo pa je "posodila" Arianni Follis. "Počutim se dobro in nisem živčna," je zagotovila Petra, potem ko je prišla v Falun, nekoč slavno rudarsko mesto z rudnikom bakra. Zgodovina pač zanima Petro Majdič, ki bo imela na Švedskem slovensko družbo v Vesni Fabjan in Katji Višnar, Barbara Jezeršek pa je zaradi varčevalnih ukrepov kljub izpolnjeni normi ostala doma. Bralce Dnevnika bolj zanima zgodovina njenih tekov v Stockholmu in Falunu. V šprintih okoli kraljeve palače ima niz 2-1-2 , če vzamemo drugo mesto iz leta 2002. V Falunu pa je bila na zadnjih tekmah 25. (2008), 26. (2007) in 27. (2006). "Na neki točki mora priti do preobrata," se je zasmejala Petra, ki zares v Falunu tudi s smučmi ni imela sreče. Zato pa ima Falun v posebnem spominu iz 26. februarja 2000, ko je osvojila prvo točko svetovnega pokala. Devet let kasneje že ima (skoraj) v naročju veliki kristalni globus.

Naj odkrijemo še eno plat sanjske zgodbe. Petra Majdič vedno kaže veselo podobo in že s tem na daleč izstopa. Kar nekaj smo jih že slišali, zakaj se s tem "afna". "Ko sem bila majhna, sem videla, kako kislih obrazov so bili Rusi in Rusinje, čeprav so bili številke ena, dve ali tri svetovnega teka. Sama nisem taka in že takrat sem si rekla, če bom enkrat tam, bom pokazala veselje. To obljubo držim. Sedaj občasno vidim, da so tudi druga dekleta na zmagovalnem odru bolj vesela. Vsi se moramo veseliti in dajati pozitiven vtis, ker je tek tako lep šport."