Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP se je čisti dobiček v tretjem trimesečju lani v primerjavi s tretjim četrtletjem leta prej zvišal za 16 odstotkov na 3,6 milijarde dolarjev. K višjemu dobičku so pripomogle višje tržne cene energentov.

Prihodki od prodaje so se od januarja do konca septembra lani v primerjavi s prvimi devetimi meseci 2007 zvišali s 45,8 milijarde dolarjev na 71,1 milijarde dolarjev. V tretjem četrtletju lani so prihodki znašali 22,9 milijarde dolarjev, medtem ko so v enakem obdobju 2007 znašali 14,2 milijarde dolarjev.

Gazprom naj bi za celotno lansko leto izkazal rekorden dobiček, predvsem zaradi krepko višjih cen zemeljskega plina. Gazprom je lani prodal 416,6 milijarde kubičnih metrov plina, kar je za štiri odstotke več kot predlani.

Čisti prihodki od prodaje zemeljskega plina so se po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass v prvih devetih mesecih lani zvišali za 49 odstotkov na 43,7 milijarde dolarjev. Prihodki od prodaje plina so se v državah bivše Sovjetske zveze zvišali za 31 odstotkov na 6,8 milijarde dolarjev, medtem ko so se v ostalih državah zvišali za 66 odstotkov na 27,4 milijarde dolarjev. Na domačem trgu so se ti zvišali za 23 odstotkov na 9,4 milijarde dolarjev.