Madžari so tokrat na Jesenice pripotovali brez svojega prvega zvezdnika Gaborja Ocskaya, a so po uvodnem sodniškem metu prek najboljšega strelca Krisztiana Palkovicsa prvi zapretili, toda Gaber Glavič se ni pustil ukaniti. Takoj zatem se je igra preselila pred vrata gostov, mrežo Zoltana Hetenyija pa je prvi načel Miha Rebolj s projektilom z modre črte. Domači so nizali napad za napadom, plod takšne igre pa je bil drugi zadetek v mreži gostov, ko je po strelu Mitje Robarja smer ploščku spremenil Jean-Phillipe Pare in načrt se je začel izpolnjevati. Madžari, ki so kot ponavadi v gosteh igrali zaprto, so se zatekali k protinapadom, do zadetka pa so prišli po srečnem naključju, ko se je plošček po nenevarnem strelu Andrasa Horvatha odbila od enega izmed jeseniških branilcev in presenetila Glaviča. Ko je že vse kazalo, da se bo uvodna tretjina končala z minimalno prednostjo gostiteljev, je Conny Strömberg ob igralcu manj gostom ukradel plošček in s strelom pod prečko matiral Hetenyija vsega sedem sekund pred prvim piskom sirene.

Druga tretjina se je za gostitelje začela imenitno, že po 56 sekundah je zadel Anže Terlikar, pa čeprav je pri strelu zlomil palico, zadetek pa gre na rovaš gostujočega vratarja, ki je zelo slabo posredoval. Sledile so številne hitre akcije, streli od blizu in daleč, zapela je tudi vratnica, gola pa ni bilo. Zato pa so zadeli Madžari, ki so enega redkih protinapadov spremenili v zadetek, toda prednost in igra domačih sta bili popotnici, ki sta obetali načrtovani točki.

Madžarski prvaki so bili tudi v zadnji tretjini bolj ali manj prisiljeni k branjenju, ko pa je Kranjc zadel za 5:2 na sredini zadnjega dela, je bilo že jasno, da bosta dve točki ostali doma. Piko na i sta postavila še Anže Terlikar in Pare, ki jima je obakrat natančno podal Tomaž Razingar, z dvema točkama pa so hokejisti Jesenic že naredili tudi predzadnji korak k zanesljivi uvrstitvi v končnico, zanjo namreč potrebujejo le še točko.