Gostje so začeli zelo dobro. Že prva številčna prednost je obrodila sadove, svoj drugi zadetek pa je dosegel Conrad Martin, ki se je kot kaže odlično vklopil v jeseniško moštvo. Le 33 sekund kasneje pa so hokejisti Jesenic zadeli še drugič, natančno podajo Žige Jegliča izza vrat je s projektilom uspešno izkoristil Damjan Dervarič in varovanci Douga Bradleyja so precej lažje dihali. A so dve minuti kasneje pred vrati Gabra Glaviča pozabili na Iva Jana, ki je z natančnim strelom že v šesti minuti postavil izid prvega dela. V njem so imeli Železarji precej več od igre, razmerje v strelih je bilo 18-11 za Jeseničane, ki so preko Marjana Manfrede zadeli tudi vratnico.

V drugem delu so se domači, ki sicer slovijo po obrambni taktiki, le nekoliko bolj odprli, imeli plošček več v svoji posesti in tudi nekoliko več streljali, toda jeseniška obramba s tokrat odličnim Gabrom Glavičem je delovala brezhibno. Gostujoči hokejisti so igrali tudi izredno disciplinirano, kajti v 40 minutah so le enkrat sedeli na kazenski klopi, ob številčni prednosti domačih pa so svoje delo opravili brezhibno. Veliko priložnost za svoj prvi zadetek in vodstvo s 3:1 za goste je imel v 29. minuti Maks Selan, čigar strel je zaustavila vratnica, še nekaj nevarnih poskusov rdečih pa je uspešno zaustavil domači vratar Dov Grumet- Morris.

Za odlično izhodišče v zadnjem delu in dva zadetka prednosti je že po dobrih petih minutah poskrbel kapetan Marcel Rodman. Domači so se krčevito trudili narediti zasuk, a so jim gostje to preprečili z izjemno odgovorno in disciplinirano igro v obrambi. A sledilo je še nekaj temnih minut, kajti glavni sodnik Jelinek, ki je bil večino tekme neopazen, je tri minute pred koncem izključil Aleša Kranjca, kar je domačim dalo krila. Silovit udarec je sledil že po 23 sekundah kazni, spet pa je bil strelec slovenski hokejist Ivo Jan. Ob novi izključitvi Kranjca je domači trener naredil še menjavo vratarja z igralcem v polju, toda mreža se ni več zatresla. Železarji so tako slavili v gosteh prvič po dveh mesecih.