Jeseničane je v 42. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva čakala težka naloga: gostovanje pri vodilni ekipi iz Celovca v vselej vroči Sejemski dvorani.

V prvih desetih minutah uvodne tretjine so imeli hokejisti Acroni Jesenic, ki so sicer napovedovali obrambno igro, vse niti igre v svojih rokah. Večkrat so nevarno ogrozili domačega vratarja Travisa Scotta in prek Roka Jakopiča povedli že v tretji minuti. A vse skupaj se je obrnilo v drugi polovici prve tretjine, ko se je igra preselila pred vrata Andreja Hočevarja. Na polovici prvih 20 minut je v polno zadel Mike Craig in slika na celovški ledeni ploskvi se je popolnoma spremenila. Domači so narekovali oster ritem, nizali priložnost za priložnostjo, dve tudi izkoristili, kar jim je zagotavljalo lepo prednost pred nadaljevanjem.

Začetek druge tretjine pa je bil za domače sanjski. Že po 52 sekundah so Celovčani še enkrat izkoristili številčno prednost, ušli na +3, po tem zadetku pa so se le prebudili tudi gostje. Stvari sta v svoje roke vzela brata Rodman, ki sta v razmaku treh minut Železarje pripeljala do minimalnega zaostanka. Izenačenja pa ni bilo; veliko priložnost za 4:4 so imeli varovanci Douga Bradleyja v zadnjih dveh minutah druge tretjine, ko so imeli številčno prednost, toda namesto da bi zadetek dosegli, so ga po hudi napaki pri organizaciji napada prejeli in sanje o uspehu na Koroškem so se razblinile.

Ko pa je v zadnji tretjini že po 28 sekundah za 6:3 zadel Kirisits, je bil zmagovalec praktično odločen. Resda so se Železarji trudili, poskušali na vse mogoče načine, zadeli tudi vratnico, a se izid ni več spremenil, tako da so bili hokejisti Jesenic obsojeni na četrti poraz v petih medsebojnih obračunih.

Jeseničani, ki si nadvse želijo četrtega mesta pred končnico, bodo v petek v svoji dvorani gostili Gradec, ki je danes po presenetljivi zmagi nad Dunajem v prejšnjem krogu ugnal še Salzburg.