Poleg Flandra bodo nastopili še Jernej Demšar, Izidor Šušteršič, Jernej Demšar in Jure Hafner. "Smo dobro pripravljeni. Zadnji treningi so uspeli, vse poteka v pravi smeri, po zadnjih rezultatih smo dovolj samozavestni, tako da odhajamo po kolajne," je že pred odhodom v Južno Korejo dejal glavni trener Švicar Gill Jaquet. Razpoloženje v slovenskem taboru se tudi po prihodu v Gungwon ni spremenilo. Reprezentanca je tri dni trenirala na samem prizorišču, v zadnjih dveh dnevih, ko je bila proga zaprta, pa so poiskali drug prostor za trening.

"Tako kot smo predvidevali, je proga prekrita z umetnim snegom. Je težka, strma, kar nam bi moralo ustrezati. Posebno meni. Želel bi si, da bi bila tudi nekoliko bolj trda, kot je bila zadnje dni, ko je zgornja plast snega mehkejša, a danes je nekoliko bolj mraz, zato upam, da bo čez noč sneg zmrznil. Letos v veleslalomu nimam pravih rezultatov. V Limone Piemonteju nisem nastopil, v Kreischbergu po vseh težavah, ki sem jih imel, ostal brez finala, toda to me ni vrglo s tira. Zavedam se, da moji letošnji dosežki niso realni. Zdaj sem se pozdravil, spočil in storil bom vse, da si spet priborim kolajno. Če je vsaj v eni disciplini ne bom, bom razočaran," je optimistično razpoložen tekmovalec iz Dragočajne, ki svoje glavne konkurente vidi v Švicarju Simonu Schochu, Avstrijcu Sigiju Grabnerju, lanskem zmagovalcu tekme v Gungwonu, Kanadčanu J.J. Andersonu, lanskem zmagovalcu svetovnega pokala Avstrijcu Benjaminu Karlu, ki se je po poškodbi vrnil v karavano in na treningih kazal odlično pripravljenost, ne pozablja pa tudi na svoje reprezentančne kolege: "Na presenečenja je vedno treba računati, vsekakor pa lahko preseneti kdo drug v naši ekipi. Smo močni, kot ekipa podobni Švicarjem, kar je lahko zame le plus. Zadnji treningi so pokazali, da glede naše forme ni velike razlike med veleslalomom in slalomom."

Prvi v vrsti tistih, ki računajo na presenečenje, je Košir, ki se je letos že dvakrat zavihtel na stopničke svetovnega pokala v paralelnem slalomu. "Res je, da sem trenutno boljši v slalomu, a če mi uspe progo prevoziti brez napak, sem lahko v vrhu tudi v veleslalomu," meni Košir. Na svoj trenutek sezone čaka tudi najstarejši v ekipi Izidor Šušteršič, ki je v zadnjih tekmah nastopal z novo opremo: "Upam, da se mi bodo moje investicije obrestovale prav na svetovnem prvenstvu. Rezultatov ne bi napovedoval, prepričan sem samo, da bom neugoden tekmec za druge in tudi zase," v šaljivem tonu pravi Medvodčan. Za Demšarja in Hafnerja pa bo velik uspeh že, če se bosta uvrstila v finale: "Na prvenstvo sva odšla nabirat izkušnje. Vsekakor pa si želiva finale, kjer je nato vse mogoče."