Drugi slovenski predstavniki so ostali brez finala. Rok Marguč je bil 24., Jure Hafner 33., Izidor Šušteršič 38., Jernej Demšar pa je končal na 44. mestu. Pri ženskah je zmagala Avstrijka Heidi Neururer, druga je bila Američanka Michelle Gorgone, tretja pa Nemka Isabella Löebeck, Glorija Kotnik je osvojila 36. mesto.

Arosa srečno mesto za Slovence

Arosa ostaja najbolj srečno mesto za slovensko deskanje. Tradicijo odličnih izidov, ki je svoj vrh dosegla pred dvema letoma, ko je Rok Flander postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, v slalomu pa je bil tretji, je tokrat nadaljeval 24-letni Žan Košir. Tekmovalec blejskega deskarskega kluba je doslej že dvakrat bil četrti, tokrat pa je dodal še nekaj moči in vendarle stopil na zmagovalni oder, v boju za tretje mesto je premagal Avstrijca Andreasa Prommeggerja. Njegov uspeh je dopolnil Flander, ki je kljub temu, da skoraj en mesec zaradi pljučnice ni stal na deski in je moral izpustiti prejšnjo tekmo v Limone Piemonteju, zasedel peto mesto.

Slovenca sta v težkih razmerah (zaradi 14 dnevnega sneženja proga ni bila stoodstotno pripravljena) dobro formo potrdila že v kvalifikacijah, ko sta dosegla tretji oziroma četrti čas, z dobrimi nastopi pa nadaljevala tudi naprej. Košir je najprej izločil Švicarja Rolanda Haldija, nato Američana Adama Smitha, zalomilo pa se mu je v polfinalu, ko je svoj prvi finalni nastop zgrešil za vsega 15 stotink sekunde, za kolikor je bil v dveh vožnjah boljši Fischnaller.

Košir blizu stopničkam že lani

"Lani sem bil dvakrat zelo blizu stopničkam, letos sem si želel stopiti še korak naprej. Vedel sem, da sem tega zmožen, samo 'poklopiti' so se morali nekateri dejavniki. Danes so se. Že v kvalifikacijah sem bil hiter, tudi v finalu pa nisem popustil. Bil sem blizu finala, toda žal sem Fischnallerju dobesedno prepustil zmago. V prvi vožnji sem namreč naredil ogromno napako in padel. V drugi sem maksimalni zaostanek že nadoknadil, toda žal je bila na koncu moja plava proga počasnejša, tako da sem izgubil. Vseeno pa sem presrečen, saj sem pokazal, da napredujem tudi v taktičnem smislu, kar se je pokazalo v vožnji za tretje mesto," je bil zadovoljen Košir, ki je imel v zadnjem času tako kot Flander zdravstvene težave.

"Imel sem bolečine v hrbtu, toda zdravniki niso mogli postaviti nobene diagnoze. Na srečo je moja mama fizioterapevtka, tudi tukaj smo imeli tudi reprezentančnega fizioterapevta, tako da sta me pripravila za nastop, v katerem se mi težave niso pojavile," je dejal eden od mlajših reprezentantov, ki je znan po vestnem delu in po tem, da stremi k popolnosti: "Za to sezono niti nisem imel posebnih ciljev, vsi moji pogledi naprej so posvečeni olimpijskim igram. Imam še veliko rezerv in upam, da se bom v nadaljevanju sezone lahko več časa posvetil tehniki. Samo, da ne bo poškodb, letošnja je najbrž posledica, da sem v pripravljalnem obdobju nekoliko pretiraval s treningi."

Flandra izločil kasnejši zmagovalec

Drugemu slovenskemu finalistu Flandru je ob koncu zmanjkalo tudi nekaj moči, v četrtfinalu ga je tudi z majhno razliko izločil poznejši zmagovalec, avstrijski veteran Grabner (dosegel 12. zmago v svetovnem pokalu). "Moj nastop je izredno spodbuden. V težkih razmerah, mehki in luknjasti progi nikoli nisem bil najboljši, če pa upoštevamo, kaj se mi dogajalo zadnje mesece, moram biti s tem dosežkom več kot zadovoljen. Evidentno je, da mi je že po kvalifikacijah zmanjkalo moči, začel sem se tresti. Kljub temu pa sem se Grabnerju, ki me doslej še nikoli ni premagal v medsebojnem dvoboju, dobro upiral, premagal me je šele v zadnjih štirih vratcih, potem ko nisem najbolje zadel prave smeri," se je petega mesta veselil Flander, ki verjame, da bo še v pravem času ujel pravo formo, da si bo povrnil izgubljeno moč: "Upam samo, da ne bo več zapletov z zdravjem in da bom do januarskega svetovnega prvenstva lahko normalno treniral."

Naslednji tekmi svetovnega pokala paralelnih disciplin bosta 6. in 7. januarja 2007, ko bosta v avstrijskem Kreichbergu na sporedu paralelni veleslalom in paralelni slalom.