Slaba igra z igralcem več, ki je na zadnjih dvobojih pestila slovenske podprvake, se je ponovila tudi tokrat. Olimpija je imela v 16. minuti 49 sekund na ledu dva igralca več in tri izjemne priložnosti za zadetek, toda ne Raphaele Intranuovo, ne Frank Banham ne Egon Murič niso znali premagati Seamusa Kotyka. Na srečo domačih je za vodstvo že v šesti minuti poskrbel mladi Anže Ropret s silovitim strelom od daleč. Intranuovo je imel v 15. minuti priložnost še ob hitrem prodoru, a so ga ustavili s prekrškom, na strani Innsbrucka pa sta se z nevarnima streloma najbolj izkazala Kent Salfi in Frank Moessmer, a je obakrat dobro posredoval domači vratar Markus Korhonen.

V drugi tretjini je Olimpija igrala dobro le kakšnih pet minut, v katerih je bil najnevarnejši Kevin Mitchell s strelom od daleč. Nato pa so gostje iz prve nevarne akcije izenačili, ko je pod prečko meril Dustin Johner. Sledila je vse bolj raztrgana igra domačih, gostje pa so bili vse nevarnejši. Ljubljančani so brez prave nevarnosti za Kotyka zapravili svojo naslednjo številčno prednost, v 33. minuti pa dobili drugi gol, ko so bile moči na ledu izenačene in je bil v gneči pred golom najbolj spreten Rem Murray.

Pred zadnjo tretjino se je ponovila zgodba s konca prejšnjega leta na tekmi s Celovčani: v glavni vlogi se je spet znašla ledena ploskev, ki so si jo upravljalci ledu kar 50 minut ogledovali, jo popravljali in izdelovali nov led na dveh večjih luknjah. Potem ko so se vse druge tekme tega kroga že končale, se je v Ljubljani le začela tudi zadnja tretjina. Igra pa je bila podobno luknjasta kot tivolski led. Domači so si priigrali nekaj polpriložnosti, nekajkrat se je ob akcijah tekmecev izkazal še Korhonen, igra z igralcem več še vedno ni stekla in hokejisti s Tirolskega so skoraj do konca ubranili minimalno prednost. Od uspeha jih je ločilo 40 sekund, ko je v polno z natančnim strelom zadel kapetan Tomaž Vnuk, v trenutkih, ko je Olimpija igrala na vse ali nič in iz vrat potegnila Korhonena. V podaljšku so se domači prebudili in bili nevarnejši in blizu zmagovitemu zadetku, o dveh točkah pa so nato odločali kazenski streli. Domači trener je pred tem v vrata poslal "jokerja" Aleša Silo, kar se je pokazalo za dobro potezo: mladi ljubljanski vratar je ubranil dva strela, toda vsi trije njegovi soigralci (Elik, Mitchell in Ropret) so bili pri svojih poskusih neučinkoviti in Steve Guolla je v tretjem kazenskem strelu zapečatil usodo domačih.

Nov poraz pa za Ljubljančane pomeni še več težav: ker je Gradec zmagal v Salzburgu, je zdaj na lestvici že štiri točke pred Olimpijo in končnica najboljših osmih ekip je vse dlje od slovenske prestolnice.