Zver je novemu ministru simbolno predal lesen ključ "slovenske šole, ki odpira vsa vrata pa tudi srca sodelavcev", uporabil pa je tudi Newtonov citat: "Videl sem daleč ravno zaradi tega, ker sem stal na ramenih svojih predhodnikov".

Dosedanji minister je pojasnil, da je sedanja ekipa Lukšiču ob primopredaji pripravila natančno poročilo, "približno tako, kot smo si pred štirimi leti zaželeli mi takrat, vendar tega nismo dobili". Tokratni "prehod" je Zver zato ocenil za veliko bolj prijaznega in konstruktivnega.

Lukšiču, ki so mu obljubili pomoč tudi v prihodnje, pa je Zver zaželel, da bi bil "še boljši minister, kot sem bil sam".

Novi minister za šolstvo in šport je opozoril, da je primopredaja na nek način potekala že dlje časa, saj sta bila z Zverom v stikih že zadnjih nekaj dni.

Lukšič je poleg tega izrazil veselje nad vzdušjem ob prenosu pooblastil. Pripravljenost dosedanje ekipe, da bo še sodelovala z ministrstvom, če bodo to ocenili kot potrebno, pa razume kot "dober obet za to, da bomo vsi, tako kot prejšnje ekipe, delali za dobrobit slovenskega šolstva".