Kristan, prej član Sportininega poslovodstva, pristojen za ekonomiko, je na položaju direktorja družbe zamenjal Patrika Zupančiča, prav tako ga je zamenjal na položaju direktorja družbe Sportina BS. Iz družbe nam na vprašanje, zakaj so se odločili za zamenjavo vodstva, do zaključka redakcije niso odgovorili.

Po podatkih Sportinine spletne strani je Skupina Sportina, ki vključuje 21 podjetij, lani ustvarila 127 milijonov evrov prometa, letos pa načrtujejo, da bo ta dosegel 180 milijonov evrov. Dobiček skupine, ki naj bi lani po nekaterih podatkih znašal 5,5 milijona evrov, naj bi letos podvojili na okoli 10 milijonov evrov. Nekaj manj kot polovico lanskoletnih skupnih prihodkov skupine je ustvarila družba Sportina Bled, ki je po podatkih GVIN lani ustvarila 56,5 milijona evrov prihodkov, čisti dobiček pa je dosegel 1,4 milijona evrov.

Izvažajo v 16 držav, portfelj družbe pa obsega več kot 30 blagovnih znamk. Skupina, ki zaposluje več kot 1000 ljudi, ima več kot 150 lastnih trgovin, samo lani so odprli več kot 80 prodajaln. S svojimi prodajalnami so prisotni tudi na tujih trgih, in sicer v Bosni, na Hrvaškem, v Srbiji, letos prodirajo še v Bolgarijo in Črno goro.

Sportina, ki je leta 1990 odprla prvo prodajalno oblačil na Bledu, se že vrsto let ne ukvarja več le s prodajo tekstila in obutve. Bajrović je vstopil še na področje blejskega turizma, kjer je prek omenjene družbe Condor Real že kupil Vilo Prešeren, v lasti ima Vilo Viktorio, hotel Ribno, je solastnik hotela Krim, vlada jim je v najem za 50 let podelila Vilo Bled. Skupaj z družbo KD Kapital so tudi v igri za nakup ljubljanske Name.

katja.svensek@dnevnik.si