V sklop prireditev spada tudi odprtje gozdne učne poti na Rahtelov vrh, ki so jo zaradi slabega vremena s prejšnje prestavili na to soboto. Pot je dolga štiri kilometre, obiskovalci na poti premagajo 250 metrov višinske razlike, prinaša pa spoznavanje številnih drevesnih vrst in pestrega živalskega sveta ter lepe razglede. Namen poti, pri oblikovanju katere je sodeloval slovenjgraški območni zavod za gozdove, je privabiti čim več obiskovalcev k vse bolj pomembni rekreaciji v naravi.

Kot omenjeno, bo zabavno dogajanje v koroškem mestu v nedeljo sklenil srednjeveški dan s srednjeveško tržnico in prikazom mojstrovin srednjeveške obrti. Obiskovalci bodo lahko videli tudi srednjeveški kulturno-zabavni program s plesalci srednjeveških plesov, viteške boje ter nastope žonglerjev in metalcev zastav.

Slovenj Gradec spada med najstarejša slovenska mesta z bogato kulturno in zgodovinsko tradicijo. Mestne pravice je prejel 22. maja leta 1267, prva omemba imena pa sega že v leto 1091. Danes je mesto znano tudi po tem, da mu je 19. septembra 1989 Organizacija združenih narodov podelila naziv mesto glasnik miru, ki ga Korošci opravičujejo z vsakoletnim Mirovniškim festivalom in državno proslavo ob mednarodnem dnevu OZN 24. oktobrom.