Vedno pa igra Francozov ni bila tako dobra, saj so prva tri srečanja proti Angliji izgubili s 15:0, 12:0 in 11:0, preden so leta 1921 končno zabeležili zmago proti Otočanom. Od takrat piše francoski nogomet novo zgodbo. Napadalec Lucien Laurent se je v zgodovino vpisal leta 1930, ko je v Urugvaju dosegel prvi zadetek za reprezentanco. Mednarodni ugled ekipa uživa od leta 1958, ko so "Les Bleus" prvič nastopili v polfinalu svetovnega prvenstva. Napadalec Just Fontaine je znova postavil rekord, ko je na SP za francosko reprezentanco mrežo zatresel trinajstkrat.

Potem je spet sledilo črno obdobje, saj so Francozi kot gostitelji evropskega prvenstva 1960 vse tekme izgubili in zaradi tega zamudili vlak za svetovno prvenstvo 1962 in Euro `64. Tudi leto 1966 za ekipo ni bilo dobro, vnovični vzpon pa je sledil leta 1976, ko je delo na trenerskem stolčku prevzel Michel Hidalgo. Pod njegovo taktirko se je ekipa uvrstila na SP 1978 in se po 12 letih znova vrnila med najboljše reprezentance. Michel Platini, Jean Tigana, Alain Giresse in Luis Fernandez so imena, ki so Galske peteline leta `84 popeljali do naslova evropskih prvakov, 1982 in 1986 pa so dosegli polfinale SP. Platini, ki je za Francijo zbral 41 zadetkov, je reprezentanco treniral med leti 1988 in 1992, vendar selektorju ni uspel veliki met, Francozi pa so SP v Ciudad de Mexicu gledali preko televizijskih sprejemnikov.

Krmilo reprezentance je nato prevzel Gerard Houllier, ki pa ni bil uspešen, ko pa je na čelo ekipe leta 1993 prišel Aime Jacquet, je Francija spet krenila na pravo pot. Niz odigranih tekem brez poraza je trajal kar 30 obračunov. Znova so se pojavila velika imena, ki so nosila duh moštva, Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Laurent Blanc in Youri Djorkaeff pa so bili jedro ekipe. Francija je leta 1996 zaigrala v polfinalu EP, dve leti kasneje pa si je pred domačimi ljubitelji nogometa zagotovila svetovno krono, potem ko je v finalu SP 1998 s 3:0 premagala odlično Brazilijo. Jacquet je posle predal Rogerju Lemerreu, ki je slavil na Euru 2000, dve leti zatem pa je na SP spet sledil polom, kjer branilci naslova niso dosegli niti enega samega zadetka. Od takrat Francozi, s katerimi so se v kvalifikacijah za Euro 2004 merili tudi Slovenci, pod vodstvom Santinija spet počasi lezejo na staro pot in bodo tudi na Portugalskem (12. 6. do 4. 7.) eni izmed glavnih kandidatov za naslov.