Zadnje nadaljevanje doživetij šestih zmedenih newyorških prijateljev, ki so razpeti med odraščanjem in večno mladostjo - Monica (Courteney Cox), Ross (David Schwimmer), Rachel (Jennifer Aniston), Chandler (Matthew Perry), Phoebe (Lisa Kudrow) in Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) - bo televiziji NBC prineslo okrog 20 milijonov dolarjev čistega dobička. Zvezde so drage, saj vsaka od njih za vsako epizodo serije dobi milijon dolarjev. Prijatelji so bili najbolj gledana oddaja televizije NBC pred "Urgenco", praznino v četrtkovih večerih, ko naj bi bile razmere za oglaševalski trg najboljše, ker ljudje začenjajo razmišljati, kje bodo konec tedna zapravljali denar, pa bo zapolnila nova serija z naslovom "Joey" z enim od prijateljev Mattom LeBlancom v glavni vlogi.

Televizija NBC je podobno potezo izvedla po koncu najbolj gledane humoristične serije vseh časov "Na zdravje", ki ji je sledila nadaljevanka o Fraiserju (Kelsey Grammer), nevrotičnem psihiatru in eni od stalnih strank bostonske pivnice Na zdravje. Fraiser se je preselil v Seattle, kjer je prevzel radijski program s psihiatričnimi nasveti. Nadaljevanka Fraiser se bo prav tako iztekla letos po enajstih uspešnih letih, v katerih je osvojila 31 nagrad emmy, kar je največ v zgodovini nagrade. Z enajstimi leti prikazovanja pa ji je uspelo izenačiti rekord predhodnika Na zdravje.

Prijatelji so v desetih letih zbrali 55 nominacij, emmyja pa osvojili le leta 2002. Kljub temu so bili Prijatelji letos peta najbolje gledana oddaja s povprečno 19,8 milijona gledalcev na oddajo, Fraiser pa "životari" na 37. mestu z 10,7 milijona gledalcev na oddajo. Med mlajšimi gledalci so Prijatelji prepričljivo na prvem mestu.S televizijskih ekranov se letos poleti poslavlja tudi "The Drew Carey Show", ki so ga v ZDA prikazovali devet let. Gre za humoristično nadaljevanko simpatičnega navadnega Američana Careyja, ki se dogaja v Clevelandu. Serija je doživela vrhunec v letih 1996 in 1997, ko je pritegnila povprečno 17 milijonov gledalcev na oddajo. Carey, ki je za eno oddajo zaslužil okrog 700.000 dolarjev, je v resnici doma iz Clevelanda, kjer je na tamkajšnji univerzi dobil častni doktorat, podobno kot bivši slovenski predsednik Milan Kučan.