Ker ji šola, pravi, nikoli ni delala preglavic in ker ima rada predavanja, ker rada posluša profesorje in se uči in ker si ne zna predstavljati življenja brez fakultete, klepetov s kolegi in kolegicami in vsega tistega, kar jo, ko se spomni, da mora na predavanja, razveseli, bo študirala naprej. Še vedno je mlada in sama in ima voljo. Ob tem ji ostaja dovolj časa tudi za glasbo. Sredi lanskega decembra je izšla njena četrta kaseta in zgoščenka. "Nova plošča, nova založba, novi slog. Čeprav sem začela z dance glasbo, sem se tokrat odločila za drugačen, bolj komercalni pop slog. Samo ena pesem je še v starem slogu in jo je napisal Tomaž Stradovnik, ki mi je sicer v preteklosti napisal tudi največje uspešnice, vse druge pesmi pa je napisal Bojan Šeruga, ki je tudi producent, aranžer in lastnik založbe Slovenia records, kjer je plošča tudi izšla." Zakaj ta sprememba?
"Ker sem v tem času, šest let je že, kar sem posnela prvo pesem, malo dozorela, se zresnila, tudi postarala in ker so mi postale všeč resnejše skladbe, resnejša besedila, takšna, ki jih bolj čutim. Zato sem jih tudi sama začela pisati in za to ploščo napisala največ. Ko je Bojan napisal melodije, jih je posnel na zgoščenko. Ko sem jih doma poslušala, so se mi ob enih utrnile ideje, o čem bi pela, zato sem napisala besedila, druga pa sem prepustila Bojanu. Pri Mandarini, kjer sem izdala prejšnjo ploščo, so se žal odločili, da ne bodo več financirali novih izvajalcev in tudi sicer mi je Slovenia records ponudila pogoje, ki si jih izvajalec lahko samo želi. Financirala je vse pesmi, snemanje, ploščo in videospot. Poleg tega njena ekipa skrbi za izvajalca od nastajanja projekta do konca, torej promocije, prodaje, pošiljanja videospotov in dogovarjanja za intervjuje." Sicer pa niste samo pevka, pač pa tudi novopečena podjetnica.
"Da, v Celju sem odprla butik Alenka, v katerem prodajam športno elegantna oblačila za mlajšo generacijo. Ko sem diplomirala in nisem imela več statusa študentke, sem se seveda vprašala, kaj zdaj. Ugotovila sem, da je lažje ustanoviti podjetje kot dobiti status glasbenice. Zatorej sem ustanovila podjetje in se zaposlila v njem. Ko sem razmišljala, kaj bi počelo podjetje, sem ugotovila, da je moje toliko povezano z oblačili, da je najbolje, da odprem trgovino." Zakaj Celje, ko pa živite v Mariboru?
"V Mariboru sem sodelovala s številnimi butiki, ki so bili pokrovitelji različnih projektov, zato se mi ni zdelo fer, da bi se kot lastnica trgovine pojavila v istem kraju. Poleg tega sem se malo bala, da ne bi izgubila prijateljskega odnosa z lastniki trgovinic, ki mi že leta stojijo ob strani. Ker do Celja ni daleč, sem se odločila pač zanj." Kako pa so vas sprejeli v Celju?
"Različno. Zdaj so se me že navadili, na začetku pa je bilo precej začudenih pogledov in vprašanj. Ljudje so prihajali k trgovini, me opazovali in se čudili. ’Ja, vi ste pa pevka! Vi ste pa Alenka Kolman! Ja kaj boste pa vi tu delali?’ so ugotavljali in spraševali. Zdaj so se že kar navadili na to. Res pa je, da nisem zmeraj tam. Ekipi, ki dela v trgovini, povsem zaupam, če pa imam čas, grem z veseljem tja, včasih tudi večkrat na dan." Alenka Kolman, ki je bila kar nekaj let stalna spremljevalka Giannija Rijavca, pravi, da ni nič zaljubljena in da pesem z nove plošče Adijo, Džoni moj nima zveze s tem, da se je razšla z Giannijem. Naslov nove plošče je Le zate živim in pesem s tem naslovom je zadnja na plošči, a Bojanu Šerugi kot producentu se je zdel ta naslov najprimernejši in tudi Alenka je zadovoljna z njim.