Dvajsetletni moški, ki ejakulirajo več kot petkrat na teden, manjkrat obolijo za rakom prostate, je pokazala avstralska raziskava. Študija se je osredotočala samo na ejakuliranje z masturbacijo, saj se lahko moški s spolnim odnosom okuži z različnimi infekcijami, ki še povečajo možnost obolenja za rakom prostate.

Raziskavo je vodil Graham Giles z onkološke organizacije The Cancer Council of Victoria. Znanstveniki so raziskovali spolne navade 1079 obolelih za rakom prostate. Odgovore so primerjali z odgovori 1259 zdravih mož.

Skupina znanstvenikov ugotavlja, da pogosteje kot moški med 20. in 50. letom starosti masturbirajo, manj je možnosti za raka na prostati. Giles poudarja, da so najbolj zaščiteni tisti, ki ga na roko najpogosteje vržejo med 20in 30 letom starosti.

Znanstveniki so v preteklih raziskavah že odkrili, da se v prostati lahko začnejo nabirati rakotvorne kemikalije, če moški ne ejakulira dovolj pogosto. Masturbacija ni zagotovilo, da ne boste oboleli za rakom na prostati, vendar pa izliv semena vsekakor zmanjšuje možnosti za tem obolenjem.

In kaj ima prostata s samim ejakuliranjem? Prostata izloča tekočino med semenčice, ki preprečuje semenčicam da se zlepijo in tekočino aktivira. Ta tekočina vsebuje visoko koncentracijo cinka, fruktoze, citronske kisline in kalija.

O raziskavi je Graham Giles še povedal: ”To je teorija prostatine stagnacije. Pogosteje kot se spraznite, manj je možnosti za nesnago, ki leži v vaši prostati in kvari vaše celice!”

Več na www.sexation.info