Mumiji je leta 1922 našel britanske arheolog Howard Carter skupaj z ostanki mladega faraona, ki je umrl pred 3000 leti. Od odkritja so ostanke mrtvorojencev hranili v zdravstveni šoli v Kairu in jih niso pokazali javnosti.

Nekateri arheologi menijo, da sta mrtvorojenca edina potomca Tutankamona in njegove žene Ankesenamone, hčere Akenatena in njegove slavne žene Nefretete. Zahi Hawass, vodja Vrhovnega sveta za starine v Egiptu upa, da bodo s pomočjo DNK testa lahko sestavili Tutankamonovo družinsko drevo ter odkrili nove sledi do mumije Nefretete, ki je raziskovalci še niso identificirali.

Rezultati DNK testa dveh mumificiranih zarodkov, ki sta bila po predvidevanjih znanstvenikov mrtvorojena v petem in sedem mesecu nosečnosti, bodo znani decembra.

Tutankamon naj bi faraon postal pri devetih letih, z Ankesenamono pa naj bi se poročil pri dvanajstih. Par naj ne bi imel preživelih potomcev. Tutankamonova vladavina je bila prekratka – umrl je pri 19 letih – da bi postal slaven za čas svojega življenja, njegovo ime je po svetu znano le zaradi dobro ohranjene mumije in razkošne grobnice.