V SDS o kandidaturah, torej tudi o tem, kje bo kandidiral njihov predsednik, ministri itd. do seje sveta stranke prihodnji teden sicer še nočejo govoriti. A Golobič pričakuje, da bo Janša kandidiral v istem volilnem okraju kot pred štirimi leti (tedaj je kandidiral v dveh volilnih okrajih, in sicer še v domačem Grosupljem), zato si je tudi prvak Zares za enega od dveh okrajev za kandidaturo izbral prvi bežigrajski okraj. Prav omenjeni okraj bo očitno na tokratnih volitvah še posebno zanimiv, saj naj bi (če se stranke predvsem zaradi "računice" o možnosti izvolitve ne bodo premislile) tu ponovno kandidiral tudi Milan M. Cvikl (tokrat sicer na listi SD), na listi LDS pa predsednik ljubljanske liberalne demokracije Aleš Zalar.

Zanimiva tekma se obeta tudi v okrajih Ljubljana Šiška. Tako bosta v drugem šišenskem okraju predvidoma ponovno kandidirala Tone Anderlič (LDS) in Dušan Kumer (SD), velika verjetnost pa je, da se jima bo na listi Zares pridružila Majda Širca. Ta sicer še dopušča možnost, da bi kandidirala v prvem šišenskem okraju, kjer bo predvidoma na listi LDS volilce nagovarjala predsednica stranke Katarina Kresal, morda pa tudi Tone Rop na listi SD (obstaja sicer še možnost, da bo Rop protikandidat liberalnega demokrata Jožefa Školča v Fužinah).

Precej časa se je pojavljalo vprašanje, ali bo na listi LDS kandidiral sedanji poslanec in župan Zagorja Matjaž Švagan. Švagana naj bi namreč po nekaterih informacijah v svoje vrste vabile tudi druge stranke (DeSUS in celo SDS oziroma konkretno gospodarski minister Andrej Vizjak), v LDS pa so se pojavljali nekateri pomisleki, saj Švagana v zadnjem mandatu v parlamentu skoraj ni bilo videti, pa tudi z njegovim županskim delom naj ne bi bili najbolj zadovoljni. A so nam v liberalni demokraciji zatrdili, da bo Švagan tudi tokrat njihov kandidat v Zagorju, kjer je na dosedanjih volitvah dosegal rekordne rezultate.

Matej Lahovnik (Zares) tokrat ne bo kandidiral v Kranju, kot je na zadnjih volitvah, temveč v Velenju, kjer naj bi se pomeril s poslancem SD Bojanom Kontičem, v SDS pa je mogoče ujeti napovedi, da naj bi v istem volilnem okraju volilce prepričevala ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič.

A so bili tudi o tem v SDS skrivnostni, prav tako pa nam niso hoteli odgovarjati na vprašanja o razlogih za umik sedanjega poslanca Bojana Starmana s kandidatne liste. Je pa o tem spregovoril Starman sam, ki nam je dejal, da ni prostovoljno odstopil od kandidature, temveč je očitno postal za stranko nezaželen kandidat. Ob tem spomnimo, da je Starman na volitvah pred štirimi leti v drugem škofjeloškem okraju dobil skoraj 36 odstotkov glasov in v kranjski volilni enoti prehitel celo Branka Grimsa (zaostal je le za Pavletom Ruparjem, ki tokrat ne bo kandidiral). Poslanec SDS nam je še povedal, da so mu v stranki dejali, da ni bil dovolj aktiven, sam pa ocenjuje, da verjetno tudi ni bil dovolj poslušen oziroma ni hotel sodelovati v nekaterih bitkah, na različnih sestankih pa je povedal stvari, ki nekaterim niso bile všeč. Starman, ki priznava, da je zelo razočaran, sicer dopušča možnost, da bi še ostal v politiki in kandidiral za katero drugo stranko, če bi dobil ponudbo. Drugače se bo pač vrnil v gospodarstvo.