Zidar je poudaril, da rad sodeluje s plavalci, saj je v plavanju veliko ljudi, ki jih pozna tudi kot poslovnež. Obenem se je pošalil, da mu sodelovanje v Plavalno zvezo Slovenije s plavalno zvezo pride še kako prav: "Naučil sem se plavati med vsemi čermi in morskimi psi. Plavalcem bi na tem mestu seveda za želel veliko sreče in da osvojijo kakšni dve 'kolajnici'. Zame to seveda pomeni, da bom moral odpreti denarnico." Z nasveti je bil skop: "Vsak človek ima na voljo 24 ur in kako uspešen je, je njegova stvar. Vedno je potrebna sreča, želim pa, da boste imeli tudi potrebno samozavest. V samozavesti in samozaupanju je moč."

Predsednik Plavalne zveze Slovenije Jure Prosen je po Atenah 2004 poskrbel še za drugo skupno kosilo plavalcev pred nastopom na igrah. Plavalcev ni želel obremenjevati z napovedmi dosežkov: "Vsi greste v Peking z določenimi cilji. Po večino so to osebni rekordi, ki bodo tokrat na igrah pomenili tudi zelo visoke uvrstitve. Ocenjujem, da je plavanje v zadnjem letu naredilo velik korak naprej. Odločilno je bilo lansko oblikovanje skupnega plavalnega centra, ki se zaradi infrastrukturnih težav ni realiziral v celoti, a smo kljub temu poskrbeli za sredstva, da so plavalci opravili vse načrtovane priprave v celoti. Ostane le še, da vsem nastopajočim zaželim srečo."

V imenu plavalcev, ti so od pokrovitelja dobili posebno sončno uro s kompasom, ki dela na vseh celinah sveta, se je generalnemu pokrovitelju za sodelovanje zahvalil najizkušenejši v slovenski vrsti Peter Mankoč. "Hvala za podporo v celem olimpijskem obdobju. Upam, da bomo v Pekingu nastopili tako dobro, da bomo po igrah zadovoljni vsi."