Slovenski košarkarji so z zmagama nad Južnokorejci in Kanadčani osvojili prvo mesto v skupini C, Hrvatom in Portoričanom pa prepustili, da v medsebojnem dvoboju za prvo mesto v skupini D izbereta svojega petkovega nasprotnika. Očitno si si Kanadčane, drugouvrščene iz naše skupine, ki so se v današnjem obračunu z Južnokorejci skozi šivankino uho uvrstili med osem, bolj želeli Hrvati.

Naši južni sosedi so v odsotnosti Zorana Planinića (zavoljo vročine ter želodčnih težav je obležal v hotelu) in Damirja Markote (po poškodbi levega kolena je že odpotoval v domovino) slabo odprli tekmo, Portoričani so si z "revolveraškimi" meti za tri točke Carlosa Arroye in Larryja Ayusa že v 4. minuti priigrali vodstvo s 14:2, štiri minute kasneje pa prednost povišali na +17 (26:9). A Hrvati so uspešno premagali šokanten uvod, s potrpežljivo igro so iz minute v minuto zmanjševali zaostanek in tik pred koncem prvega polčasa s točkama Roka-Lenija Ukića povedli z 41:40, na odmor pa odšli s prednostjo treh točk (43:40).

V drugem polčasu so izbranci Jasmina Repeše vseskozi imeli pod nadzorom nepredvidljive Portoričane. V 27. minuti so si priigrali lepo prednost 13 točk (61:48), najvišjo prednost na tekmi pa v 37. minuti, ko je bilo 89:69.

Za Hrvate sta največ točk dosegla Marko Tomas in Davor Kus (oba po 15), za Portoričane pa Carlos Arroyo (22) in Larry Ayuso (20).