Kardinal Pell, sicer nadškof Sydneyja, je Anthonyju Jonesu, žrtvi, ki jo je spolno zlorabil duhovnik, pisal 14. februarja 2003. V pismu je navedel, da spolna zloraba, ki jo je prijavil, ne more biti dokazana, saj preiskovalci niso našli nobene druge žrtve, ki bi bila pripravljena potrditi obtožbe zoper duhovnika Terenca Goodalla. Slednji je vse obtožbe zanikal.

Vendar se je kasneje izkazalo, da je Pell istega dne pismo poslal še eni od Goodallovih žrtev, ki je bila v času zlorabe stara devet let. V njem piše, da bo preiskava zoper Goodalla ustavljena. V tem času je Pell tudi že vedel, da je Howard Murray , ki je vodil preiskavo zoper Goodalla, predlagal uvedbo sodnega postopka, saj naj bi bilo zanj dovolj dokazov. Pell je v pismih, ki jih je poslal žrtvama, trdi nasprotno in ju namerno zavajal.

Jones, ki je danes star 54 let, je bil star 29 let, ko ga je Goodall dvakrat spolno zlorabil. Prijavil ga je in leta leta 2005 je bil Godall tudi spoznan za krivega. Zaradi določbe zakona, po kateri ne bi smel imeti nobenih stikov z moškimi,niti v ječi ne, je bil obsojen na simbolično kazen štirih sekund zapora.