Prvo ime iger je bil Ben Johnson. Kanadčan je s svetovnim rekordom zmagal v teku na 100 metrov, vendar je moral kasneje zlato kolajno vrniti. Dokazali so mu jemanje prepovedanih poživil. V njegovem telesu so našli steroide. Zlato odličje je moral predati Carlu Lewisu. Johnson jemanja poživil ni priznal, ampak je trdil, da mu je Andre Jackson podtaknil poživila v hrano ali pijačo, kar trdi še danes. Več let po igrah je dejal tudi, da so ameriški funkcionarji, ko je prišlo do dopinga, ščitili svoje športnike. Na atletski stezi se je izkazala Florence Griffith-Joyner, ki je osvojila tri zlate (na 100 m, 200 m in v štafeti 4 x 100 m) in srebrno kolajno (200 m). Svojo edino zlato kolajno na olimpijskih igrah je osvojil skakalec s palico Sergej Bubka. Ukrajinec je preskočil 5,90 metra (istega leta je kot prvi atlet preskočil šest metrov), sicer pa bil šestkratni svetovni prvak, še vedno pa ima v lasti svetovni rekord.

Vznemirljivo zgodbo je v skakanju v vodo spisal Greg Louganis, ki je drugič zapored postal dvakratni olimpijski prvak. Do dvojne krone je prišel, čeprav je med enim od skokov z glavo tako močno udaril v desko, da ga je oblila kri. Dve leti kasneje je oznanil, da ima virus HIV, ki je bil v njegovem telesu tudi ob nezgodi. Sicer je leta 1976 že pri 16 osvojil olimpijsko srebro, eden najboljših skakalcev v vodo pa je bil tudi, ker je znal veščine standardnih plesov, ki jih je treniral, združiti s skakanjem v vodo. Tekmovanje v plavanju je zaznamoval Američan Matt Biondi, ki je prvi po rojaku Marku Spitzu na enih igrah osvojil sedem kolajn. Petkrat je bil olimpijski prvak, postavil je štiri svetovne rekorde, osvojil pa je še po eno srebrno in bronasto kolajno. Kljub velikemu uspehu je na 100 delfin doživel razočaranje, ker ga je premagal Surinamec Anthony Nesty. Ugnal ga je za stotinko sekunde in postal prvi temnopolti plavalec z naslovom olimpijskega prvaka.

Po 64 letih se je tenis vrnil na olimpijske igre (štiri leta prej je bil demonstrativni šport), Steffi Graf pa je leto, v katerem je kot prva v zgodovini zmagala na vseh turnirjih velike četverice, zaokrožila z zlato kolajno na olimpijskih igrah. Za eno najbolj zanimivih zgodb je poskrbela Nemka Christa Luding-Rothenburger, ki je postala prva športnica s kolajnama na zimskih in poletnih igrah v istem letu. Bila je druga na kolesarski stezi, sedem mesecev prej pa je na zimskih OI v Calgaryju osvojila srebrno in zlato kolajno v hitrostnem drsanju.