Kot je še povedala Gramčeva, so na kraj dogodka že prišli gasilci. Slovenska cesta pa je zaprta med Šubičevo ulico in Ajdovščino v obe smeri. Zaprta bo, dokler se ne odstranijo posledice nesreče, je še dodala. Nastala je namreč precejšnja gmotna škoda, saj so deli odra padli na avtomobile.

Po besedah očividcev naj bi oder padel na mimoidočo žensko, vendar se ni poškodovala, približno deset ljudi pa je še pravočasno steklo izpod podirajočega se odra.

Nurje se je včeraj sicer razbesnelo tudi v drugih krajih po Sloveniji. Največ težav je povzročal močan veter, ki je ruval drevesa, javno razsvetljavo in oglasne panoje ter odkrival strehe. 

Nad širšo okolico Kranja se je neurje razvnelo nekaj po 20. uri, zaradi česar so gasilci črpali vodo iz objektov in odstranjevali podrto drevje. V naselju Vincarje v Škofji Loki je veter na šoli razkril del strehe, gasilci pa so streho nato prekrili.

***VIDEO: Višje temperature lahko povzročijo močnejša neurja***

Okoli pol devete zvečer je v naselju Modrej v občini Tolmin na cesto Most na Soči - Modrej zaradi vetra padlo drevo, veter pa je podiral drevesa tudi v kraju Col v občini Ajdovščina na cesti Col - Podkraj in naprej proti Kalcam. Posledice neurja so odstranili delavci Cestnega podjetja Nova Gorica.

V Arkovi ulici v Idriji so gasilci v približno istem času odstranili polomljeno drevo in vejevje, ki je ogrožalo pešce in promet, v občini Komen na cesti Komen - Branik pa je veter prav tako podrl več dreves in odlomil več vej, kar je oviralo promet. V naselju Sveto v občini Komen se je zaradi neurja večji oreh nagnil tako, da je ogrožal stanovanjsko hišo, zato so ga gasilci odstranili.

Nekaj pred 21. uro je bilo cesti Planina - Unec v občini Postojna zaradi vetra polomljeno vejevje, zaradi podrte smreke pa je bil začasno prekinjen železniški promet na relaciji Rakek - Planina. V naselju Govjek v občini Idrija so gasilci na cesti Ledinsko Raspotje - Žiri odstranili zaradi neurja podrto drevo.

Močan dež je preglavice povzročil tudi v prometu - zlasti voznikom, ki so se sinoči v kolonah vračali z Obale in Gorenjskega.