Ženska bruto plača za plačano uro je v povprečju znašala 6,48 evra (1554 tolarja), medtem ko je moška bruto plača za plačano uro v povprečju znašala 6,82 evra (1635 tolarja). Do razlike prihaja zaradi različne razporeditve moških in žensk po dejavnostih, poklicih, izobrazbi, starosti in drugih dejavnikov.

Moški so v večini dejavnosti zaslužili v povprečju več od žensk, razen v gradbeništvu in oskrbi z elektriko, plinom in vodo. Razlog je v poklicni in izobrazbeni strukturi, saj je bil v teh dveh dejavnostih višji delež žensk z višjo šolsko izobrazbo in bolje plačanim poklicem kot pri moških. V gradbeništvu so bile, glede na bruto plače moških, bruto plače žensk v povprečju višje za 19,1 odstotka, v oskrbi z elektriko, plinom in vodo pa za 4,1 odstotka. Najvišja razlika med moškimi in ženskimi plačami je bila v zdravstvu in socialnem varstvu, in sicer skoraj za 30 odstotkov.

Najvišja povprečna letna bruto plača je bila v omenjenem obdobju v velikih podjetjih (250 zaposlenih oseb in več), in sicer 15.657 evrov (3,7 milijona tolarjev) na zaposleno osebo, medtem ko je v t.i. mikro podjetjih (manj kot deset zaposlenih oseb) povprečna letna bruto plača znašala 11.075 evrov (2,6 milijona tolarjev) na zaposleno osebo.