Hrovat (SDS) je sejo preklical, ker meni, da Cvikl kot priča v postopku ne more več opravljati funkcije predsednika komisije. Zahteva za dopolnitev dokaznega sklepa s pričanjem Cvikla je bila s strani treh poslancev - poleg Hrovata še Zmaga Jelinčiča (SNS) in Josipa Bajca (SLS) - na komisijo vložena 20. junija. 12. člen poslovnika pa po Hrovatovih besedah določa, da poslanec, ki je priča v postopku, ne more biti več član komisije.

Po besedah Milana M. Cvikla pa imajo na komisiji spor glede predmeta preiskave in ta spor bi se po njegovem mnenju moral reševati na seji komisije. "Zato na predlog Cvetke Zalokar Oražem jutri na komisiji predlagam razširitev dokaznega sklepa in razpravo o tem," je poudaril. Članici in članom komisije pa je za današnjo sejo posredoval tudi osnutek delnega poročila komisije.

*** VIDEO: Jelinčič vs. Cvikl: Kdo so akterji, ki naj bi sodelovali tako pri orožarski aferi kot pri nakupu patrij? ***

Cvikl je, kot je zatrdil, predsedniku državnega zbora Francetu Cukjatiju v ponedeljek poslal dopis s prošnjo za sprejem in za pogovor pri njem. Cvikl namreč meni, da je predsednik DZ dolžan zagotoviti normalne pogoje za nadaljevanje dela preiskovalne komisije.

Kot je v napovedal, naj bi se danes popoldne srečal tudi s finskimi preiskovalci, ali se mu bodo pridružili tudi drugi člani komisije, vključno s koalicijskimi, pa še ni znano. Več o poteku današnje seje bo verjetno znanega po morebitnem sestanku med Cviklom in Cukjatijem.