Člani športnega društva Ilužn si namreč že dve leti prizadevajo za ureditev skejterskega in rolkarskega poligona v Ljubljani, svoje pobude so naslovili tudi na ljubljansko občino, kjer pa razen moralne podpore niso naredili še ničesar. Člani društva so že pred časom poudarili, da si od občine želijo le prostor, za vse drugo bodo poskrbeli sami, tudi sponzorje že imajo. "Za ureditev takega poligona bi bila idealna katera od zapuščenih hal na Rudniku," so povedali Ilužnovci.

Marija Fabčič, načelnica Oddelka za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport na Mestni občini Ljubljana (MOL), je povedala, da je tudi v njihovem interesu ureditev takšnega poligona, tudi ona je eno od možnih lokacij za pokrit skejterski park omenila industrijske hale na Rudniku, med možnimi lokacijami za odprt park pa je območje že obstoječe BMX-proge v Savskem naselju.

Kljub temu MOL ni bi storila še ničesar, zato so člani društva samoiniciativno začeli akcije, s katerimi bodo opozorili na problem pomanjkanja športnih dvoran za alternativne urbane športe pri nas, je povedal Iztok Levac iz Ilužna. Korak v tej smeri je bil dogodek No Roof. Na postavljenem rolkarskem poligonu v parku Zvezda je svoje znanje pokazalo več kot 60 rolarjev, rolkarjev in BMX-kolesarjev, plezalci so se pomerili in preizkusili na umetni plezalni steni, breakdancerji pa so svoje spretnosti pokazali kar na kartonu. Podporo ideji No Roof, kot naj bi se imenoval zaprt center urbanih športov v Ljubljani, pa je pokazalo kar 5000 privržencev. "Iz parka Zvezda nas je pregnal dež, ki je dodatno pokazal, da res potrebujemo streho nad glavo!" je še povedal Levac.