Delta bo v izgradnjo 200.000 kvadratnih metrov velikega centra vložila 242,5 milijona evrov.

Predpogodbo o izgradnji so danes v Ljubljani podpisali Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz Grepa ter generalni direktor Delta Real Estate Dejan Racić. Podpisu pogodbe sta prisostvovala tudi ljubljanski župan Zoran Janković ter predsednik in lastnik Delte Holding Miroslav Mišković.

Kot je ob podpisu predpogodbe povedal Ogrin, so se v zaključnem delu pogovorov za izgradnjo trgovskega dela športnega parka dogovarjali s sedmimi trgovci, od tega z dvema slovenskima, Mercatorjem in Tušom. Pogovarjali so se še s Sparom, WPG Real Estate Slovenija, Multi Development, v finalni izbor pa sta prišla Supernova in Delta Real Estate.

"Zadovoljni smo, da lahko zgradimo trgovski center v Sloveniji," je dejal Racić in dodal, da bo to eden večjih projektov v regiji. Zgradili bodo moderen trgovski center, ki bo zadovoljil potrebe potrošnikov, ne samo iz Ljubljane, ampak iz cele Slovenije.

Ta projekt je po vrednosti in velikosti ta trenutek največji v Sloveniji, je poudaril Janković. To je tudi prvi projekt javno-zasebnega partnerstva v taki obliki, ki zadovoljuje vse interese, je povedal župan in dodal, da bodo predvsem pridobili Ljubljančani in obiskovalci Ljubljane, saj bo po njegovem to športno-trgovsko središče postalo "nova meka" za obiskovalce. Janković pričakuje, da bo Delta zgradila vrhunski center, kajti Ljubljana, ki je izjemno konkurenčna in zahtevna ter hoče imeti samo najboljše, ga potrebuje.

Kot je dejal Mišković, je to velik trenutek za Delto, hkrati pa je izgradnja ljubljanskega centra tudi ena večjih investicij. V Delti so si zelo želeli priti v Slovenijo in zdaj se jim je želja uresničila. Delta je med drugim prisotna v Ukrajini, Romuniji, Bolgariji, Albaniji, Bosni in Hercegovini ter Črni gori.

V ceno - 242,5 milijona evrov - je všteta izvedba do vključno četrte gradbene faze, brez zaključnih del v lokalih. Sam trgovski center, v katerem bo od 200 do 250 trgovin, bo imel 103.000 kvadratnih metrov površin, skupaj s parkirnimi in ostalimi površinami pa 200.000 kvadratnih metrov. Racić pa ocenjuje, da se ta dolgoročna investicija Delte ne bo povrnila prej kot v desetih letih.