Kot je povedal Erjavec, ima stranka kandidate določene že v vseh okrajih, predstaviti pa jih nameravajo konec julija. O imenih ni želel govoriti, dejal pa je, da so med njimi zelo ugledne osebe in nekateri župani, ki so bili uspešni na lokalnih volitvah. Erjavec je prepričan da po volitvah DeSUS ne bo več najmanjša parlamentarna stranka.

DeSUS proti prodaji državnega premoženja

O programu stranke je povedal, se bodo v DeSUS še naprej zavzemali za izboljšanje položaja upokojencev in za ohranitev socialne države, nasprotovali pa bodo prodaji državnega premoženja. Zavzemali se bodo tudi za prenos sredstev Kapitalske družbe (Kad) na zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, in za to, da bi se pokojnine usklajevale z rastjo neto plač.

Med aktualnim dogodki je Erjavec izpostavil izplačilo draginjskega dodatka, ki mu po njegovo nekateri pravijo volilni dodatek. "Jaz sem ga zelo vesel, ker s tem najbolj uresničujemo program stranke DeSUS," je dejal in napovedal, da bo dodatek izplačan v avgustu.

Za revizijo "tajkunskih" privatizacij

V okviru volilnega programa se bodo v DeSUS zavzemali tudi za zakonodajo, ki bo omogočala revizijo tako imenovanih tajkunskih privatizacij, je poudaril predsednik DeSUS. Kot je prepričan, je jasno, da so nekateri obogateli na hitro in na dokaj čuden način.